Skip to main content

Οι Ένοπλες Δυνάμεις έπαιξαν τον ύμνο των Σκοπίων για τη «Μακεδονία»

Η ορχήστρα των Ενόπλων Δυνάμεων έπαιξε στα Σκόπια και τον Ύμνο των Σκοπίων, ο οποίος εμπεριέχει πολλές φορές τον όρο «Μακεδονία»

Δημοσίευμα της Jerusalem Post αποκαλύπτει ότι οι κοινές ασκήσεις του Ισραήλ με την Ελλάδα, που είχαν διεξαχθεί πάνω από την Κρήτη, έγιναν προκειμένου να αποκρυπτογραφήσει η ισραηλινή αεροπορία το σύστημα S-300 που είναι εγκατεστημένο εκεί, και από αυτό να κατανοήσει το εξελιγμένο σύστημα S-400.

Αυτό δεν είναι μυστικό. Η πρώτη -και μοναδική;- βολή που κάναμε με τους S-300 έγιναν προ ετών -με χορηγία των 6 εκατ. ευρώ που απαιτήθηκαν από "ανώνυμο ιδιώτη", μας είχαν πει- έγινε σε κοινή ελληνο-ισραηλινή άσκηση.

Η  ορχήστρα των Ενόπλων Δυνάμεων έπαιξε στα Σκόπια και τον Ύμνο των Σκοπίων, ο οποίος εμπεριέχει πολλές φορές τον όρο "Μακεδονία" και αναφορά σε επεκτατικές τάσεις. Και η ελληνική ορχήστρα δεν ενοχλήθηκε! Αυτός είναι ο Ύμνος των Σλάβων των Σκοπίων:

«Σήμερα πάνω απ' τη "Μακεδονία" γεννιέται, νέος ήλιος της ελευθερίας! Οι "Μακεδόνες" επαναστατούν, για τα δικαιώματα τους! Απ’ την αρχή τώρα η σημαία κυματίζει, της "Δημοκρατίας του Κρουσέβου"! Γκότσε Ντέλτσεφ, Πίτου Γκούλι, Ντάμε Γκρούεφ, Σαντάνσκι! Γκότσε Ντέλτσεφ, Πίτου Γκούλι, Ντάμε Γκρούεφ, Σαντάνσκι! Τα "Μακεδονικά" δάση τραγουδούν δυνατά, νέα τραγούδια, νέες ειδήσεις! Η "Μακεδονία" ελεύθερη, Ελεύθερη ζει»!

Η διαβόητη "Δημοκρατία του Κρουσέβου" αποτελεί συνέχεια της ψευτοεπανάστασης του Ίλιντεν. Διήρκεσε 10 μέρες -από 3 Αυγούστου έως 13 Αυγούστου- και διακήρυξε ότι ήθελε να ενώσει όλους τους Μακεδόνες σε ενιαίο κράτος. Και γι’ αυτόν τον Ύμνο είναι υπερήφανοι ο Α. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ, και τον παιάνισε η στρατιωτική ορχήστρα μας. [Πού οδηγεί η Αριστερά την Ελλάδα;]

Απίστευτη υποκρισία. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι πολέμιος του διχασμού. Αυτό το λέει ο πρωταθλητής της διχαστικής πολιτικής. Μόνον με τον διχασμό του λαού, μπορεί η Αριστερά να υπάρχει στο πολιτικό προσκήνιο. Το έζησαν οι παππούδες και οι πατεράδες μας, το ζούμε κι εμείς.

Ένα ακόμη βήμα έγινε για την ολοκλήρωση του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ με την τοποθέτηση του πρώτου υποθαλάσσιου τμήματος του αγωγού στην Αλβανία και την διασύνδεσή του με το χερσαίο τμήμα του έργου στο ύψος της πόλης Φίερ.

Οι σωλήνες "ενώθηκαν" επάνω στο σκάφος Castoro 10 της Saipem, σε απόσταση 1,4 χλμ. από την παραλία. Στην συνέχεια ελέγχθηκαν οι συγκολλήσεις και ο αγωγός τοποθετήθηκε στον πυθμένα της θάλασσας. Η τοποθέτηση των σωλήνων, μήκους 139 μέτρων και πλάτους 36 μέτρων, σε μικρό βάθος κοντά στις ακτές της Αλβανίας, στα αλβανικά χωρικά ύδατα, συνεχίζεται.

Τζίφος για τον ΣΥΡΙΖΑ και η υπόθεση Novartis. Όλα στραβά πάνε στον Α. Τσίπρα, που βλέπει τα προπαγανδιστικά χαρτιά του να ακυρώνονται ένα-ένα και να μένει από προεκλογικά πυρομαχικά. Δεν βρέθηκαν αποδεικτικά στοιχεία για ενοχή πολιτικών, πλην δύο περιπτώσεων, που τους καταγγέλλουν οι δύο εναπομείναντες προστατευόμενοι μάρτυρες, με το επιχείρημα "άκουσα… μου είπαν".

Ο Πολάκης θα υποχρεωθεί να σταματήσει το κελάηδημα, πάνω στο οποίο στήριξε την πολιτική του καριέρα, επειδή κάτι άλλο να έκανε δεν το προσέξαμε. Επί τέσσερα χρόνια μας βομβάρδιζε με αστήρικτες καταγγελίες, δυσφημώντας πρόσωπα, όπως συνηθίζει άλλωστε να κάνει η Αριστερά. Η λάσπη είναι η αδυναμία της.