Πέμπτη 17 Οκτωβρίου 2019
x

Η ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η παθητική στάση των αστυνομικών δυνάμεων σε πάσης φύσεως έκτροπα σε αθλητικούς αγώνες και εκδηλώσεις απαξίωσε το έργο των αστυνομικών, λέει η ΕΑΥΘ.

Για απαξίωση των Ελλήνων αστυνομικών κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, με αφορμή τον τραυματισμό ενός αστυνομικού σε επεισόδια σε ποδοσφαιρικό αγώνα παιδικού πρωταθλήματος στη Θεσσαλονίκη

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, «ο νέος τραυματισμός συναδέλφου μας κατά τη διάρκεια αθλητικής εκδήλωσης μεταξύ παίδων στη Θεσσαλονίκη, ήρθε να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων κατά των αστυνομικών».

Η Ένωση υποστηρίζει ότι η απαξίωση των Ελλήνων Αστυνομικών δεν είναι πρόσφατο φαινόμενο και οφείλεται σε ενέργειες και παραλείψεις δεκαετιών. Οι υποτιμητικές δηλώσεις κατά του αστυνομικού έργου από εκλεγμένους πολιτικούς, και η χρήση των αστυνομικών ως κυματοθραύστης για την εφαρμογή δυσμενών νομοθετημάτων, δημιούργησαν εν πολλώ μια ισχυρή ιδεοληψία ταύτισης της εργασίας των αστυνομικών με την προστασία του κρατικού μηχανισμού, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Επιπρόσθετα, η Ένωση επισημαίνει ότι η ανοχή σε καθιερωμένες ετήσιες ταραχές, συνδυαστικά με την παθητική στάση των αστυνομικών δυνάμεων σε πάσης φύσεως έκτροπα σε αθλητικούς αγώνες και εκδηλώσεις, συντέλεσε στην απαξίωση του έργου τους.

«Πλέον, βλέπουμε ότι η ιδιότυπη ανοχή που απολαμβάνουν όσοι επιτίθενται απρόκλητα κατά των αστυνομικών, μετεξελίχθηκε σε απάθεια και αποδοχή της κατάστασης», τονίζει η ΕΑΥΘ.

Σύμφωνα με την Ένωση, το ερώτημα που προκύπτει είναι αν η Πολιτεία δεν θέλει ή δεν μπορεί να σταματήσει αυτά τα περιστατικά. «Γιατί όσο δεν αλλάζει ο επιχειρησιακός σχεδιασμός, αυτά θα διαιωνίζονται και η Ηγεσία θα έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης», προσθέτει η ΕΑΥΘ και καταλήγει:

«Ευχόμαστε περαστικά και γρήγορη ανάρρωση στον συνάδελφο. Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης θα είναι δίπλα του σε ό,τι χρειαστεί».

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ