Skip to main content

Συνάντηση Νοτοπούλου - ΟΛΘ: «Πιο γρήγορα η επέκταση στην 6η προβλήτα»

Στη συνάντηση της υφυπουργού με τη διοίκηση του λιμένα συζητήθηκε το πρόγραμμα ανάπτυξης του επενδυτικού πλάνου που έχει αναλάβει η εταιρεία.

Συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΟΛΘ ΑΕ Σωτήριο Θεοφάνη και τον Αντιπρόεδρο Arthur Davidian, είχε σήμερα Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2018, η Υφυπουργός Εσωτερικών (τομέας Μακεδονίας και Θράκης) Κατερίνα Νοτοπούλου.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το πρόγραμμα ανάπτυξης του επενδυτικού πλάνου που έχει αναλάβει η εταιρεία, με ιδιαίτερη έμφαση στην επέκταση της 6ης προβλήτας.

Από την πλευρά του ΟΛΘ εκφράστηκε η πρόθεση της εταιρείας να συντμήσει τον χρόνο υλοποίησης αυτής της επένδυσης. Επιπλέον, συζητήθηκαν οι περαιτέρω δυνατότητες ανάπτυξης των δραστηριοτήτων του λιμένα, όπως για παράδειγμα η κρουαζιέρα.

Η Υφυπουργός αναφέρθηκε στην ανάγκη τήρησης του συμφωνηθέντος χρονοδιαγράμματος και των χρήσεων βάσει της σύμβασης παραχώρησης. Ταυτόχρονα τόνισε την ανάγκη προστασίας των εργασιακών σχέσεων και του περιβάλλοντος, ζητήματα που συμβάλλουν στην οικονομία και στη ζωή της πόλης.

Η κ. Νοτοπούλου αναφέρθηκε στη σημασία που έχει η διατήρηση του κοινωνικού χαρακτήρα της Α’ Προβλήτας, μια δέσμευση του πρωθυπουργού που υλοποιήθηκε, καθώς και στην ανάγκη στήριξης των Μουσείων. Τόνισε παράλληλα πως η οικοδόμηση μιας βαθιάς και ουσιαστικής σχέσης του λιμανιού με την πόλη πρέπει να βασίζεται σε μια ειλικρινή συνεργασία με τους φορείς της Θεσσαλονίκης.