Skip to main content

Η επέλαση του «Αντίνοου»: Βρέχει σε πολλές περιοχές της Κ. Μακεδονίας

Από το πρωί βρέχει σε πολλές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα. Επί ποδός ο κρατικός μηχανισμός

Σε εξέλιξη βρίσκεται από χθες το βράδυ το πέρασμα του νέου κύματος κακοκαιρίας «Αντίνοος», με βροχές και καταιγίδες.

Από το πρωί βρέχει σε πολλές περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Βροχόπτωση σημειώνεται στη Θεσσαλονίκη από τις πρώτες πρωινές ώρες, χωρίς να δημιουργούνται μέχρι στιγμής προβλήματα. Τα φαινόμενα θα συνοδεύονται κατά τόπους από χαλαζοπτώσεις και πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Παράλληλα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα, κυρίως ως προς της μέγιστες τιμές της.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν το σύνολο σχεδόν των ηπειρωτικών της χώρας, θα είναι ισχυρά με έντονη κεραυνική δραστηριότητα, και σε κάποιες περιπτώσεις θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στην Πελοπόννησο.

Αύριο αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες στα κεντρικά και νότια ηπειρωτικά και στην Κρήτη, με βελτίωση του καιρού μετά το μεσημέρι.

Την προσοχή των πολιτών εφιστά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.