Skip to main content

Οι επενδυτές ανησυχούν για το Ελληνικό, το Μαξίμου καθησυχάζει...

Παρά την απόφαση του ΚΑΣ, οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί, αφού επιμένουν ότι ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζουν ποια ακριβώς είναι η απόφαση.

Μία εβδομάδα μετά την ανακοίνωση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για την επένδυση στο Ελληνικό, από την πλευρά της κοινοπραξίας των επενδυτών εξακολουθούν να κρατούν πολύ επιφυλακτική στάση για την επόμενη μέρα, αφού επιμένουν ότι ακόμα και σήμερα δεν γνωρίζουν ποια ακριβώς είναι η απόφαση, επισήμως. Για παράδειγμα:

-Δεν ξέρουν πόση έκταση ακριβώς χαρακτηρίζεται αρχαιολογική (280 ή 300 ή 350 στρέμματα;) και

-Δεν ξέρουν σε πόσα κομμάτια είναι σπασμένη αυτή η έκταση (κάποιοι μιλούν για 10 οικόπεδα διάσπαρτα σε όλο το χώρο, αλλά προς το παρόν δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο ή για την ακρίβεια χαρτογραφημένο)

Το μόνο σίγουρο, σε αυτή τη φάση είναι ότι θεωρούν ότι αυτή η απόφαση θα επηρεάσει το μάστερ πλαν της επένδυσης, αλλά δεν μπορούν να υπολογίσουν πόσο. Όπως έλεγε χαρακτηριστικά στη Voria.gr στέλεχος που είναι σε θέση να γνωρίζει το κλίμα στους κόλπους του επενδυτή «αν είναι να ζητάμε άδεια για κάθε ...δωμάτιο που θα φτιάχνουμε στους ουρανοξύστες που προβλέπεται να χτίσουμε, τότε δεν έχει κανένα νόημα η απόφαση».

Σε κάθε περίπτωση, όπως διαμορφώνεται τώρα η εικόνα, όλα δείχνουν ότι η κατάσταση θα ξεκαθαρίσει μόνο όταν καθαρογραφεί η απόφαση του ΚΑΣ. Το Μαξίμου, πάντως, εξακολουθεί να δηλώνει ικανοποιημένο και σίγουρο ότι η επένδυση θα γίνει, αφού οι εξελίξεις λειτουργούν υπέρ της επένδυσης, όπως και αν το δει κανείς..