Skip to main content

Η επίσκεψη της Γιάννας Αγγελοπούλου στον δήμο Παύλου Μελά

Η Πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» επισκέφθηκε την «Παιδική Ομπρέλα» καθώς στη δομή πραγματοποιούνται δράσεις για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση

Τη Δομή Υποστήριξης Παιδιού και Οικογένειας Δήμου Παύλου Μελά «Παιδική Ομπρέλα» επισκέφθηκε το Σάββατο 15 Μαΐου 2021 η Γιάννα Αγγελοπούλου Δασκαλάκη.

Η Πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021», η οποία βρέθηκε για δύο μέρες στην πόλη μας, πήρε την αφορμή από το γεγονός ότι στη συγκεκριμένη δομή της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά πραγματοποιούνται δράσεις για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης, οι οποίες μάλιστα τελούν υπό την αιγίδα της «Επιτροπής 2021».

Μεταξύ των δράσεων ξεχωρίζουν ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός λογοτεχνικής έκφρασης για εφήβους με θέμα στίχους του ποιητή του Ανδρέα Κάλβου, η δημιουργία βίντεο για τα 200 χρόνια ελευθερίας και τα θεματικά διαδραστικά παιχνίδια.

Την κυρία Αγγελοπούλου υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης και η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Χαρά Αμανατίδου. Κατά την ξενάγησή της στο χώρο, η κυρία Αγγελοπούλου πληροφορήθηκε για τον τρόπο λειτουργίας της δομής και έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις δράσεις που αναπτύσσονται, έχοντας στο επίκεντρο την προστασία του παιδιού. Συγχρόνως δήλωσε εντυπωσιασμένη αφενός από τα έργα των παιδιών που στολίζουν τους τοίχους, αφετέρου από το γεγονός ότι η Παιδική Ομπρέλα υποστηρίζει σήμερα περισσότερα από 100 παιδιά και γι’ αυτό το λόγο «τιμάται» από την ΚΕΔΕ ως μια καλή πρακτική της τοπικής αυτοδιοίκησης σε πανελλαδικό επίπεδο.

Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Αντιδήμαρχος Παντελής Νιγδέλης, ο εντεταλμένος σύμβουλος Δημοτικής Αστυνομίας Κώστας Στούπας και ο τοπικός σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας Ευκαρπίας Γιώργος Ασλανίδης.

Αν και η δομή ξεκίνησε τη λειτουργία της εν μέσω Covid (7 Οκτωβρίου 2020) έχει καταφέρει σε σχετικά σύντομο χρονικά διάστημα να υλοποιήσει σημαντικές κοινωνικές δράσεις, αγκαλιάζοντας τους ωφελούμενούς της, παιδιά όλων των ηλικιών και τους γονείς – κηδεμόνες τους. Ξεκινώντας από την παραδοχή ότι εκατομμύρια παιδιά δεν έχουν όλα τις ίδιες ευκαιρίες (από τα πρώτα βήματα της ζωής τους μέχρι και την εφηβική ηλικία) και ότι η νεότερη γενιά του τόπου μας, πλήττεται καθημερινά από τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης, η «Παιδική Ομπρέλα» ήρθε ως ακόμη μια ενίσχυση της κοινωνικής πολιτικής του Δήμου Παύλου Μελά που προστατεύει έμπρακτα το «παιδί».

Έδρα της δομής είναι η Δημοτική Κοινότητα Ευκαρπίας. Η δράση έχει πολυθεματικό, συμμετοχικό και εκπαιδευτικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε παιδιά βρεφικής ηλικίας έως και την ενηλικίωσή τους, καθώς και στους γονείς και κηδεμόνες τους». Στο έργο της υποστηρίζεται από το εξειδικευμένο προσωπικό της, ενώ αξίζει να πούμε ότι όλο αυτό το διάστημα έχει τη συγκινητική υποστήριξη επιχειρηματιών και χορηγών.