Skip to main content

Φεστιβάλ Επιστημών και Τεχνολογίας από το κολλέγιο ΔΕΛΑΣΑΛ

Το Φεστιβάλ Επιστημών και Τεχνολογίας που διοργάνωσε το Κολέγιο «ΔΕΛΑΣΑΛ», κέντρισε μικρούς και μεγάλους λάτρεις των επιστημών και της τεχνολογίας.

Eκατοντάδες παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί και φίλοι τίμησαν με την παρουσία τους το Φεστιβάλ Επιστημών & Τεχνολογίας «De La Salle Science Festival» του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ», το οποίο πραγματοποιήθηκε την περασμένη Κυριακή σε ένα ευχάριστο, ανοιξιάτικο κλίμα.

Μεγάλοι και μικροί περιηγήθηκαν στους εορταστικά διαμορφωμένους χώρους του Σχολείου και είχαν την ευκαιρία να το «εξερευνήσουν», να συνομιλήσουν με φίλους και εκπαιδευτικούς και να περάσουν μια πραγματικά όμορφη μέρα.Το φεστιβάλ ήταν ανοιχτό στους μαθητές όλων των σχολείων της περιφέρειας και περιελάμβανε εργαστήρια και πειράματα φυσικής, χημείας και βιολογίας, workshops και παρουσιάσεις, σχετικά με τις νέες τεχνολογίες, «escape rooms», διαδραστικά παιχνίδια-ξεναγήσεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Κολεγίου μας κ.ά.

Τα εργαστήρια ρομποτικής αλλά και τα εργαστήρια της eduk8 (επίσημου αντιπρόσωπου της Lego Education στην Ελλάδα) συγκέντρωσαν τα βλέμματα και το ενδιαφέρον όλων, καθώς τα ρομπότ που κατασκεύασαν οι μαθητές, αλλά και όλες οι δράσεις κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των παρευρισκομένων.

«Σεισμό» προκάλεσε και η ομάδα του εργαστηρίου Γεωφυσικής, με επικεφαλής τον καθηγητή Σεισμολογίας του Α.Π.Θ. κ. Κωνσταντίνο Παπαζάχο, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση.