Skip to main content

Η επιστολή αποχαιρετισμού Μπαντουβάκη - Αποστρατεύτηκε από την ΕΛΑΣ

Ο μέχρι πρότινος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, κατά τις κρίσεις κρίθηκε ως "ευδοκίμως τερματίσας την θητεία του.

Επιστολή αποχαιρετισμού προς τους συναδέρφους του στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης απέστηλε ο Αντιστράτηγος της ΕΛΑΣ Νικόλαος Μπαντουβάκης, ο οποίος αποστρατεύτηκε.

Τις προηγούμενες ημέρες ο μέχρι πρότινος Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Θεσσαλονίκης, κατά τις κρίσεις κρίθηκε ως "ευδοκίμως τερματίσας την θητεία του", μετά από 35 και πλέον χρόνια ενεργούς υπηρεσίας. Ο κ. Μπαντουβάκης καλεί τους συναδέρφους του να συνεχίζουν "αθόρυβα το έργο και σταθείτε δίπλα στον Έλληνα πολίτη, όπως πράττετε καθημερινά".

Αναλυτικά η επιστολή του:

Αγαπητές - Αγαπητοί Συνάδελφοι,

·    Αποχωρώντας από τη Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης και συγχρόνως από την ενεργό Υπηρεσία της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από 35 και πλέον χρόνια ενεργούς υπηρεσίας, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω τις πλέον θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες μου σε όλο το προσωπικό, ανεξαρτήτως βαθμού και θέσεως, για την εργατικότητα, τον υπηρεσιακό ζήλο, το υψηλό φρόνημα και την πειθαρχικότητα που επέδειξε το διάστημα κατά το οποίο διετέλεσα Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής.

·    Φεύγω ικανοποιημένος και με την αίσθηση ότι κατέβαλα κάθε δυνατή προσπάθεια στην εκπλήρωση των καθηκόντων μου, ομολογώ δε ότι διακατέχομαι από συναισθήματα ιδιαίτερης συγκίνησης, θεωρώντας τον εαυτό μου ευτυχή, γιατί μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω άξιο και έμπειρο προσωπικό και να συνεργασθώ μαζί του με επιτυχία, σε μια από τις νευραλγικότερες Υπηρεσίες του Σώματος, όπως η Γ.Α.Δ. Θεσσαλονίκης.

·    Είναι βέβαιο ότι το αστυνομικό έργο που παρήχθη κατά το προαναφερθέν χρονικό διάστημα στην περιοχή ευθύνης της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, ήταν αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας, για την οποία όλοι σας δικαιούσθε να είστε υπερήφανοι. Χάρη στη δική σας ανεπιφύλακτη ανταπόκριση, στη δοκιμασμένη γνώση και εμπειρία σας, καθώς και στην ευγενική σας προδιάθεση, μπόρεσα να ανταποκριθώ στην υπηρεσιακή μου αποστολή.

·    Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας, επεδίωξα να βρίσκομαι κοντά σας, να σας στηρίζω στις δύσκολες στιγμές και να σας ενθαρρύνω στη συνέχιση των προσπαθειών σας για ευόδωση του δυσχερούς, αλλά απόλυτα κοινωνικού έργου σας.


Με τη βοήθεια του Θεού, χωρίς να διεκδικώ το αλάθητο, προσπάθησα να φανώ αντάξιος των προσδοκιών :

1)    της Πολιτικής και Φυσικής Ηγεσίας, που μου εμπιστεύτηκε τις εκάστοτε θέσεις,

2)    των πολιτών, για τους οποίους μόνιμο μέλημα μου ήταν η αδιάκοπη προσπάθεια για να προσφέρουμε τις υπηρεσίες που είμαστε υποχρεωμένοι και τις οποίες έχουν τώρα περισσότερο ανάγκη όσο ποτέ δεδομένης της οικονομικής συγκυρίας,

3)    εσάς των συναδέλφων μου, που συνεργάστηκα μαζί σας, που μοιραστήκατε μαζί μου τις αγωνίες μου, τα άγχη μου, τις χαρές, τις λύπες, τις επιτυχίες και τις απογοητεύσεις του επαγγέλματος μας.

Εσάς που πιστέψατε σε εμένα, που σταθήκατε δίπλα μου στα δύσκολα, που στηρίξατε τις αποφάσεις μου, εσάς που βρεθήκαμε πλάι μου στην πρώτη γραμμή, εσάς που αδιαμαρτύρητα ταλαιπωρηθήκατε ώρες ατέλειωτες στην εκτέλεση του καθήκοντος, υλοποιώντας τις δικές μου αποφάσεις.


Σε όλους εσάς αγαπητοί συνάδελφοι εκφράζω τον βαθύτατο σεβασμό μου και την εκτίμηση μου.

·    Συνεχίστε αθόρυβα το έργο σας και σταθείτε δίπλα στον Έλληνα πολίτη, όπως πράττετε καθημερινά. Έχει ανάγκη όσο ποτέ, να νιώσει ασφάλεια και την παρουσία σας κοντά του.

Αφήστε την αγάπη σας για την Ελληνική Αστυνομία να αποτελέσει τον οδηγό στα βήματα σας, ώστε να μεγιστοποιήσετε την προσφορά σας στον Έλληνα πολίτη και να οικοδομήσετε αμοιβαία εμπιστοσύνη και συνδρομή, προϋποθέσεις απαραίτητες για την

εκπλήρωση της αποστολής της Ελληνικής Αστυνομίας, κάτι το οποίο επιβάλλει άλλωστε και η υψηλή αίσθηση ευθύνης η οποία σας διακατέχει.

·    Αισθάνομαι επίσης την ανάγκη, να εκφράσω δημόσια την απέραντη ευγνωμοσύνη μου στον οργανισμό που λέγεται ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ.

Ευγνωμοσύνη βαθιά από την ψυχή μου, για έναν οργανισμό που ανδρώθηκα εντός του, ένιωσα συναισθήματα, χαρά, λύπη και αγωνία, ταξίδεψα, σπούδασα σε Α.Ε.Ι., έθρεψα την οικογένειά μου, μεγάλωσα τα παιδιά μου και ο οποίος με τίμησε με ανώτατα αξιώματα και διακρίσεις, δείχνοντας εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου σε νευραλγικές θέσεις, τις οποίες και υπηρέτησα επί σειρά ετών.

·    Τέλος, οφείλω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη σύζυγό μου και τα παιδιά μου, οι οποίοι με στερήθηκαν πολύ όλα αυτά τα χρόνια και χωρίς τη συνδρομή τους δεν θα είχα καταφέρει τίποτα.

·    Ο αποχωρισμός σε κάθε εκδήλωση της ζωής μας προκαλεί συγκίνηση, αυτή τη συγκίνηση νιώθω και εγώ που σας αποχωρίζομαι, αλλά σας διαβεβαιώνω, ότι θα ευρίσκομαι ψυχικά κοντά σας, θα παρακολουθώ την πορεία σας και θα αισθάνομαι χαρά και ικανοποίηση, κάθε φορά που αυτή θα είναι επιτυχής.

·    Εύχομαι ολόψυχα σ’ εσάς και στα μέλη των οικογενειών σας υγεία, ευτυχία, χαρά και προκοπή.