Skip to main content

«Η Επιστροφή» με τον Ντι Κάπριο σάρωσε τα βραβεία BAFTA

Κέρδισε πέντε βραβεία BAFTA,μεταξύ άλλων, για καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία και πρώτο ανδρικό ρόλο (Λεονάρντο Ντι Κάπριο).

Η δραματική ταινία επιβίωσης «Η Επιστροφή» ("The Revenant") του Μεξικανού σκηνοθέτη Αλεχάντρο Γκονσάλες Ιναρίτου ήταν ο μέγας νικητής των βραβείων της Βρετανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, κερδίζοντας πέντε βραβεία BAFTA, γνωστά ως «βρετανικά Όσκαρ», μεταξύ άλλων, για καλύτερη ταινία, σκηνοθεσία και πρώτο ανδρικό ρόλο (Λεονάρντο Ντι Κάπριο).

Η ταινία απέσπασε και τα βραβεία BAFTA για φωτογραφία και ήχο, στην απονομή που έγινε στο Λονδίνο.

Στην ταινία, η οποία έχει αποσπάσει αρκετά βραβεία ήδη, ο Ντι Κάπριο υποδύεται τον κυνηγό θηραμάτων Χιού Γκλας, ο οποίος εγκαταλείπεται ως νεκρός από τους συντρόφους του μετά από μια επίθεση αρκούδας κατά την εκστρατεία τους για γούνες τη δεκαετία του 1820. Ο Γκλας επιζεί ενός σκληρού χειμώνα και επιστρέφει για να πάρει εκδίκηση.

«Είμαι εντελώς συγκινημένος», είπε ο Ιναρίτου κατά την απονομή του βραβείου καλύτερης ταινίας.

Συνεχίζοντας μια σειρά από επιτυχίες, η Μπρι Λάρσον κέρδισε το βραβείο της καλύτερης γυναικείας ερμηνείας στη ταινία «Room», όπου υποδύεται μια νεαρή μητέρα που κρατείται όμηρος με το γιό της.

Η Κέιτ Γουίνσλετ, η οποία ήδη έχει ένα Όσκαρ στην κατοχή της, κέρδισε το βραβείο του δεύτερου γυναικείου ρόλου στη ταινία “Steve Jobs”, όπου υποδύεται την Τζοάνα Χόφμαν, συνάδελφο του εκλιπόντος ιδρυτή της Apple, ενώ ο Μαρκ Ράιλανς απέσπασε το βραβείο του δεύτερου ανδρικού ρόλου για την Γέφυρα των Κατασκόπων (“Bridge of Spies”).

Το βραβείο καλύτερου διασκευασμένου σεναρίου το απέσπασε η ταινία Το Μεγάλος Σορτάρισμα (“The Big Short”), περί χρηματοπιστωτικής διαφθοράς, ενώ το βραβείο πρωτότυπου σεναρίου πήγε στην ταινία Spotlight, που αφορά την έρευνα μιας εφημερίδας για τις σεξουαλικές κακοποιήσεις που είχαν διαπράξει ιερείς στην Καθολική εκκλησία.

Η ταινία Ιρλανδών μεταναστών “Brooklyn” απέσπασε το βραβείο καλύτερης βρετανικής ταινίας.