Skip to main content

Οι επιθέσεις σε Τούρκους διπλωμάτες στην Ελλάδα και η λίστα στην ΕΛΑΣ

Οι Τούρκοι ζητούν με επιτακτικό τρόπο τη διαλεύκανση των επιθέσεων, αλλά και τη λήψη μέτρων για την προστασία των διπλωματών τους στην Ελλάδα.

Μια λίστα με 14 επιθέσεις, κλοπές ΙΧ, διαρρήξεις και ληστείες εναντίον Τούρκων διπλωματών στην Ελλάδα αναφέρει με έγγραφο η Άγκυρα. Σύμφωνα με "Τα Νέα της Πέμπτης", το σχετικό έγγραφο έχει ήδη παραδοθεί στο γραφείο του πρωθυπουργού, αλλά και στην ηγεσία της ΕΛΑΣ.

Σε αυτό το έγγραφο οι Τούρκοι ζητούν με επιτακτικό τρόπο τη διαλεύκανση των επιθέσεων, αλλά και τη λήψη μέτρων για την προστασία των διπλωματών τους στην Ελλάδα, όπως και των εγκαταστάσεών τους. Από τον αριθμό των επιθέσεων που αναφέρει η Τουρκία, είναι προφανές ότι γίνεται λόγος για τις επιθέσεις αντιεξουσιαστών στο Τουρκικό Προξενείο της Θεσσαλονίκης και επιθέσεις της ίδιας ομάδας σε Ι.Χ υπαλλήλων του Προξενείου.

Η ερντογανική εφημερίδα Yeni Safak, "ανακαλύπτει" σχέδιο δολοφονίας Ερντογάν «από εκείνους που σταύρωσαν τον Χριστό»! Αυτό, με αφορμή τον θάνατο του Μόρσι μέσα σε αιγυπτιακό δικαστήριο, τον οποίον η Τουρκία αποδίδει σε δολοφονία. Αυτοί που σταύρωσαν τον Χριστό [οι Αιγύπτιοι;] θα σταυρώσουν και τον Ερντογάν. Όποιος βγάλει νόημα να μου το πει.

Σε ίση απόσταση οι ΗΠΑ από Τουρκία και Κύπρο, μετά τον χαρακτηρισμό της κυπριακής ΑΟΖ, ως "αξίωση της Κύπρου" και όχι ως πραγματικότητα. Σε ερώτηση της ανταποκρίτριας της Καθημερινής και του ΣΚΑΙ, Κ. Σώκου, το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ καλεί «όλα τα μέρη να ενεργήσουν με αυτοσυγκράτηση» και τονίζει ότι «δεν είναι προς το συμφέρον κανενός να εμπλακεί σε προκλητική ρητορική ή δράση».

Δεν την καταλαβαίνω αυτήν την εξίσωση. Δηλαδή, αν επιχειρήσουν οι Τούρκοι γεώτρηση στο Καστελόριζο, εμείς πρέπει να δείξουμε αυτοσυγκράτηση; Δεν θα απαντήσουμε πάλι; Όπως και στα Ίμια, που απαγορεύεται σε Έλληνες να πλησιάσουν;

Οι αλβανικές συμμορίες που κυριαρχούν στη διακίνηση των ναρκωτικών στο Ηνωμένο Βασίλειο, στηρίζονται κυρίως σε παράνομους μετανάστες, που προέρχονται από αγροτικές περιοχές του βόρειου τμήματος της Αλβανίας. Στην έρευνα σημειώνονται οι ανησυχίες των Βρετανών, ιδιαίτερα για την χαλαρότητα των αλβανικών Αρχών σε σχέση με το πόθεν έσχες των Αλβανών πολιτών που απέκτησαν ξαφνικά μεγάλη ακίνητη περιουσία και η οποία σαφώς προέρχεται από εγκληματικές δραστηριότητες.

Και ο Βελόπουλος βλέπει λίγο τον Μητσοτάκη, μετά τον Τσίπρα: «Είναι πολύ λίγος ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να αποδομήσει την Ελληνική Λύση», είπε. Σα να λέμε ότι ο Βελόπουλος είναι ο Τρικούπης κι ο Μητσοτάκης ο Γουλιμής.   

Σε συνέντευξή του ο Γ. Βαρουφάκης εξήγησε ότι «η ιδέα για το ντου στο Νομισματοκοπείο, ήταν του Φλαμπουράρη. Δεν ήταν του Παναγιώτη», και πρόσθεσε: «Δεν το έκανε αυτός, τις ανοησίες τις έλεγε ο Φλαμπουράρης, γιατί έχω καταγράψει ακριβώς πώς είχε γίνει η ιστορία».

Με τέτοιο πνευματικό πολιτικό πατέρα, που έχει ο Τσίπρας, τι παιδί μπορούσε να βγει;

Αποκάλυψε ο Πούτιν, ότι η ρωσική οικονομία έχει χάσει περίπου 50 δισ. δολάρια εξαιτίας των κυρώσεων. Την ίδια ώρα, όμως, όπως έσπευσε να εξηγήσει, η Ευρώπη έχει απολέσει 240 δισ., οι ΗΠΑ 17 δισ. και η Ιαπωνία 27 δισ. Τελικά, οι κυρώσεις επεβλήθηκαν για να πληγεί η Ρωσία, ή η Ευρώπη;