Skip to main content

Οι επόμενες κινήσεις Σαββίδη για τη «Νέα Τούμπα» μετά την τροπολογία

Τι ακολουθεί - Η θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και το «ευχαριστώ» για την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή για την παραχώρηση των 30 στρεμμάτων

Εντολή να ξεκινήσουν άμεσα οι επόμενες ενέργειες για το πρότζεκτ «Νέα Τούμπα» έδωσε στους συνεργάτες του στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ ο ισχυρός άνδρας του συλλόγου Ιβάν Σαββίδης, μετά την ψήφιση της τροπολογίας για την παραχώρηση σχεδόν 30 στρεμμάτων του περιβάλλοντα χώρου του γηπέδου στον Ερασιτέχνη. Μάλιστα, η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία προαναγγέλλει την εκκίνηση του σχεδιασμού, ευχαριστεί την κυβέρνηση, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τα κόμματα που υπερψήφισαν, χαρακτηρίζοντας την παραχώρηση του χώρου «αυτονόητη».

Αμέσως μετά την ψήφιση της διάταξης, ο μεγαλομέτοχος των «ασπρόμαυρων» συγκάλεσε σύσκεψη με τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Μάκη Γκαγκάτση και τη νομική υπηρεσία, όπου του αναλύθηκε η νέα ρύθμιση και οι παρατηρήσεις πάνω στα επιμέρους άρθρα της. 

Ακολούθως, έδωσε εντολή να ξεκινήσουν άμεσα όλες οι ενέργειες για την προεργασία της κατασκευής του γηπέδου, που αφορούν τις επαφές με τον δήμο Θεσσαλονίκης και την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, την αρχαιολογική μελέτη από το Πανεπιστήμιο, αλλά και μια πρώτη διερεύνηση των μεγαλύτερων γραφείων που μπορούν να αναλάβουν την εκπόνηση του φιλόδοξου πρότζεκτ. Ζήτησε, δε, η διαδικασίες να επισπευσθούν και να γίνουν όλα αυτά το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να ξεκινήσει η υλοποίησή του.

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την τροπολογία

Διαβάστε τη θέση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για την τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή για την παραχώρηση των 30 στρεμμάτων στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της Τούμπας, όπως δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα του συλλόγου:

«Η υπερψήφιση της τροπολογίας για την παραχώρηση 30 στρεμμάτων στον περιβάλλοντα χώρο της Τούμπας, είναι μια πολύ σημαντική εξέλιξη. Ευχαριστούμε την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για την πρωτοβουλία, αλλά και τα κόμματα που ψήφισαν τη ρύθμιση και έχουν έτσι μια πολύ σημαντική συνεισφορά στην αύξηση των επιπέδων ασφάλειας στο νέο γήπεδο και στην καταπολέμηση της αθλητικής βίας.

Θεωρούμε την παραχώρηση αυτή αυτονόητη και απαραίτητη προϋπόθεση για να εξυπηρετηθεί ο φίλαθλος κόσμος της Θεσσαλονίκης και είναι μια ρύθμιση που θα έπρεπε να ισχύει σε όλους τους αθλητικούς χώρους της Ελλάδας, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι υψηλότερες δυνατές ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας.

Ο χώρος αυτός είναι ζωτικής σημασίας για την δημιουργία όλων των απαραίτητων ζωνών προελέγχου για ένα νέο σύγχρονο και ασφαλές γήπεδο, που δεν θα αποτελέσει μόνο το σπίτι του ΠΑΟΚ, αλλά και ένα αξιοθέατο για όλη την πόλη.

Στο αμέσως επόμενο διάστημα, αφού ολοκληρωθούν και οι απαραίτητες διευθετήσεις με την Περιφέρεια και τον Δήμο, σε συνεργασία με τα αρμόδια υπουργεία και υπηρεσίες, θα ξεκινήσει ο σχεδιασμός και η υλοποίηση της Νέας Τούμπας».