Skip to main content

Η επόμενη μέρα μετά τις πλημμύρες και οι γκρίνιες για την Περιφέρεια

Ο αγώνας δρόμου για την αποκατάσταση των ζημιών σε δήμος Βόλβης και Σιθωνίας και οι καθυστερήσεις στα αντιπλημμυρικά έργα.

Γράφει ο Σαλονικιός

Αγώνα δρόμου δίνουν οι δήμοι Βόβλης και Σιθωνίας κατά κύριο λόγο και Κασσάνδρας κατά δευτερεύοντα, προκειμένου να αποκαταστήσουν το ταχύτερο δυνατόν τις ζημιές που έχουν προκληθεί από τις έντονες βροχοπτώσεις των περασμένων ημερών. Όπως πληροφορούμαι από τις αρμόδιες δημοτικές αρχές οι βλάβες οι οποίες παρουσιάστηκαν στα δίκτυα ύδρευσης, όσον αφορά τις περιοχές της Βόλβης και της Σιθωνίας έχουν αποκατασταθεί και πλέον η προσπάθεια εστιάζεται στην αποκατάσταση των ζημιών στο οδικό δίκτυο και στο παραλιακό μέτωπο.

Παράλληλα, ξεκίνησε μια πρώτη καταγραφή των ζημιών σε ιδιωτικές περιουσίες ώστε να υπάρξει η δυνατότητα καταβολής αποζημιώσεων στους πληγέντες. Μάλιστα, στην περίπτωση του δήμου Βόλβης ο δήμαρχος Διαμαντής Λιάμας έχει ζητήσει από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας να κινηθούν οι διαδικασίες για να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ώστε να προχωρήσουν πιο γρήγορα τα έργα αποκατάστασης καθώς και οι διαδικασίες καταβολής αποζημιώσεων.

Πάντως, στην περιοχή συζητείται εντόνως το γεγονός ότι παρότι παρήλθαν τόσες μέρες από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και παρά τη μεγάλη έκταση των καταστροφών, ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας δεν θεώρησε σκόπιμο να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές προκειμένου να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τη σοβαρότητα της κατάστασης. Τονίζεται, δε, ότι θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχουν γίνει τα απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα, τα οποία όμως, βρίσκονται ακόμη σε επίπεδο μελετών.

Επιπλέον, σε σημερινό γαλάζιο πηγαδάκι σε γνωστό στέκι της Θεσσαλονίκης ακούστηκε παλιό αυτοδιοικητικό στέλεχος να λέει ότι «κάνουμε κριτική στη Ρένα Δούρου που δεν πήγε στη Μάντρα αλλά και ο δικός μας εδώ δεν πάει παρά πίσω». Σημειώνεται, πάντως, ότι στην περιοχή της Χαλκιδικής έδωσε το «παρών» ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος στη δε Βόλβη μετέβη ο περιφερειακός σύμβουλος Θεοφάνης Παπάς.