Skip to main content

Η επόμενη μέρα του Ελληνικού που εξακολουθεί να παραμένει «κολλημένο»

To διάστημα του υπουργείου Πολιτισμού φαίνεται ότι δεν έχει ...παρέλθει ακόμα, με αποτέλεσμα τα πάντα να είναι «παγωμένα».

'Εχει περάσει σχεδόν ένας μήνας. Κι όμως, η ιστορία εξακολουθεί να είναι πολύ μπλεγμένη αναφορικά με την επόμενη μέρα στο Ελληνικό. Ως γνωστόν και επισήμως το ελληνικό δημόσιο παραδέχθηκε την εμπλοκή των αρχαιολογικών υπηρεσιών στην εκεί επένδυση. Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σημείωμα του υπ. Πολιτισμού «η κήρυξη - οριοθέτηση αρχαιολογικού χώρου δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα στην εξέλιξη της επένδυσης του Ελληνικού ούτε στρέφεται ενάντιά της. Απλά επισημαίνει και γνωστοποιεί με θεσμικό τρόπο ότι στην ευρύτερη περιοχή έχουν εντοπιστεί και υπάρχουν ορατές αρχαιότητες». Και συνεχίζει παρακάτω: «Στο επόμενο διάστημα επίκειται η εξέταση των προτάσεων στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο και το Κεντρικό Συμβούλιο Νεότερων Μνημείων».

Μόνο που αυτό το διάστημα φαίνεται ότι δεν έχει ...παρέλθει ακόμα, με αποτέλεσμα τα πάντα να είναι «παγωμένα». Στην ανακοίνωση του υπουργείου διευκρινίζεται βεβαίως ότι όλα θα γίνουν το ταχύτερο δυνατό, αλλά παράλληλα επιβεβαιώνεται και ότι θα ακολουθηθεί το μοντέλο της Αφάντου στη Ρόδο, που ουσιαστικά τίναξε στον αέρα την εκεί επένδυση. Κι αυτό είναι που κάνει τους επενδυτές του Ελληνικού να ανησυχούν ακόμα περισσότερο, φοβούμενοι ότι η ιστορία μπορεί να κολλήσει στα συρτάρια των αρχαιολογικών υπηρεσιών.