Skip to main content

Οι επτά... ρουτίνες ανάπαυσης για την αυτοφροντίδα και την ευτυχία μας

Επτά τρόποι για να διατηρείς υψηλά την ενέργεια και την ευτυχία σου κάθε ημέρα. Οι «7 ρουτίνες» ανάπαυσης/ ξεκούρασης για αυτοφροντίδα και ευτυχία

Η έννοια της ξεκούρασης συνδέεται με τον ύπνο και την απραξία. Είναι όμως κάτι πολύ περισσότερο και βαθύτερο από αυτό. Συνδέεται με την έννοια των τύπων ανάπαυσης ενός ανθρώπου και την ποιότητα αυτών που προσφέρουν, καθώς ο άνθρωπος δεν είναι απλά ένα «σώμα».

Ο διαχωρισμός των τύπων ξεκούρασης, μπορεί να διαφοροποιήσει σημαντικά τους «απλούς οδηγούς» αυτοφροντίδας, που βεβαίως είναι ακριβείς και χρήσιμοι, αλλά ο καθένας / καθεμία από εμάς δεν μπορεί πρακτικά να εφαρμόσει στη ζωή του. Δεν αρκεί για την υγεία, το ευ ζην και το well being του ανθρώπου, οι καθιερωμένες διακοπές, άδειες και day off στη διάρκεια ενός έτους, 365 ημερών που μπορεί να αξιοποιεί.

Ο άνθρωπος, αλλά και ο κάθε άνθρωπος έχει βιορυθμούς και όλες οι μελέτες δείχνουν ότι ένα συνεχές οκτάωρο εργασίας που στην εποχή μας είναι πολύ παραπάνω δεν είναι βιώσιμο για τον ανθρώπινο οργανισμό και την αποφυγή της εξουθένωσης (burn out). Η πραγματική ξεκούραση ενός ανθρώπου έχει περισσότερες από μία διαστάσεις.

Διαβάστε αναλυτικά στο vwoman.gr