Skip to main content

«Η έρευνα στο ΑΠΘ»: Εκδήλωση από τη φοιτητική ομάδα του ΑΠΘ

Ημερίδα με τίτλο «Η Έρευνα στο ΑΠΘ» την Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2019, στις 14:00, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ, από τη φοιτητική ομάδα IEEE AUTH Student Branch

Με στόχο την ανάδειξη του σπουδαίου ερευνητικού έργου που πραγματοποιείται στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, η φοιτητική ομάδα IEEE AUTH Student Branch διοργανώνει ημερίδα με τίτλο «Η Έρευνα στο ΑΠΘ», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη  15 Οκτωβρίου 2019, στις 14:00, στο ΚΕΔΕΑ του ΑΠΘ (Αμφιθέατρο Ι - ισόγειο).

Εκπρόσωποι ερευνητικών ομάδων και εργαστηρίων των Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Φυσικής και Πληροφορικής του ΑΠΘ θα παρουσιάσουν το ερευνητικό τους έργο πάνω στις σύγχρονες τεχνολογίες και θα ενημερώσουν τους προπτυχιακούς φοιτητές του ΑΠΘ για τις δυνατότητες ενεργής συμμετοχής τους στις δράσεις της ομάδας.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ημέρας «IEEE Day 2019», που εορτάζεται παγκοσμίως κάθε χρόνο, την πρώτη εβδομάδα του Οκτωβρίου. Ο εορτασμός καθιερώθηκε τα τελευταία δέκα χρόνια και συμβολίζει την πρώτη φορά που μέλη της IEEE συγκεντρώθηκαν για να μοιραστούν τις ιδέες τους για την τεχνολογία, το 1884 (http://www.ieeeday.org). Το φετινό θέμα της «ΙΕΕΕ Day» είναι «Leveraging Technology for a Better Tomorrow / Αξιοποιώντας την τεχνολογία για ένα καλύτερο αύριο».

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό.

Το IEEE (Institute of Electrical and Electronics Engineers) αποτελεί τη μεγαλύτερη επαγγελματική ένωση στον κόσμο η οποία είναι αφιερωμένη στην προώθηση της τεχνολογικής καινοτομίας και της αριστείας προς όφελος της ανθρωπότητας. Το IEEE και τα μέλη της έχουν ως στόχο να εμπνέουν την παγκόσμια κοινότητα μέσω υψηλά αναφερόμενων δημοσιεύσεων, συνεδρίων, προτύπων τεχνολογίας και επαγγελματικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Το φοιτητικό παράρτημα του IEEE στο ΑΠΘ (Aristotle University of Thessaloniki IEEE Student Branch, https://www.facebook.com/IeeeAuthSB/) είναι ενεργό μέλος της φοιτητικής κοινότητας του ΑΠΘ τα τελευταία 20 χρόνια και τα μέλη του σήμερα είναι  περισσότερα από 200. Στόχος της ομάδας είναι να υποστηρίξει τη συμμετοχή των φοιτητών σε δράσεις που σχετίζονται με την καινοτομία και την τεχνολογική ανάπτυξη, μέσω σεμιναρίων, συνεδρίων, workshops, events, διαγωνισμών και εκπαιδευτικών εκδρομών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.