Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020
x

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΠΟΥ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟ ΔΩΡΟ… ΟΝΟΜΑ

Με έμπνευση από τα τέσσερα παιδιά της η πρώην αρχιτέκτονας, Μαρία Μπάλτα, δημιούργησε την my Name is…, θέλοντας να προσωποποιήσει τα δώρα.

Τα τέσσερα παιδιά της και η ανάγκη της να φέρει τους ανθρώπους πιο κοντά, έγιναν η έμπνευση για να δημιουργήσει μια επιχείρηση που θεωρεί το δώρο κάτι περισσότερο από προσωπική υπόθεση και κάνει ένα βήμα παραπέρα, του δίνει… όνομα.

Η Μαρία Μπάλτα, με σπουδές αρχιτεκτονικής και ένα MBA, βρήκε στη δημιουργία προσωποποιημένων δώρων το κάλεσμά της και μέσω της my name is… Gift Shop βοηθά τους πελάτες της να δείξουν ότι νοιάζονται, ότι δεν επέλεξαν διεκπεραιωτικά ένα δώρο, αλλά και να μείνουν… αξέχαστοι σε αυτόν που το λαμβάνει.     

Από πετσέτες και μπουρνούζια μέχρι μαξιλάρια και τσαντούλες και από τραπεζομάντηλα και χριστουγεννιάτικες μπάλες μέχρι παπλωματοθήκες και μικρά νεσεσέρ, έχει λύσεις για κάθε εκδήλωση, πάρτι, βάφτιση, γάμο ή ειδική στιγμή. Έχει κάνει γιαγιάδες να… κλαίνε σε βαφτίσεις όταν είδαν το όνομά τους πάνω στα βαφτιστικά και ζευγάρια να σφραγίζουν ρομαντικές επετείους τους με τα δώρα της.

Μάλιστα, στην πορεία η Μαρία Μπάλτα δημιούργησε και την my name is… Baptism, όπου φτιάχνει αποκλειστικά είδη για βάφτιση, τα οποία αποτελούν μάλιστα μεγάλο μέρος της δουλειάς της.  

Αυτή τη στιγμή διαθέτει καταστήματα στο Jamjar, τη μεγαλύτερη ελληνική πλατφόρμα με χειροποίητα, όπου μάλιστα οι πωλήσεις της εκτοξεύθηκαν μέσα στην πανδημία, αλλά και στη γνωστή αμερικανική πλατφόρμα etsy, από όπου κάθε Πάσχα οι προσωποποιημένες της λαμπάδες κάνουν θραύση σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Αγγλία, Γαλλία και Σουηδία.Από την αρχιτεκτονική στα δώρα

Η Μαρία Μπάλτα εργαζόταν ως αρχιτέκτονας στη Θεσσαλονίκη όταν ξέσπασε η κρίση. Με τέσσερα παιδιά στο σπίτι και τις συνθήκες στο επάγγελμά της να γίνονται όλο και δυσκολότερες, αποφάσισε να αφοσιωθεί στην ανατροφή τους. Οι ανάγκες των τεσσάρων παιδιών της την ανάγκαζαν πάντα να γίνεται ευρηματική με τα ρούχα και τα καθημερινά τους αντικείμενα και το κόψε ράψε ήταν συνέχεια στη ζωή της. Με τα παιδικά πάρτι δε να βρίσκονται σε ημερήσια διάταξη, υπήρχε συνεχώς η ανάγκη για ένα δώρο. Η παραίνεση μιας φίλης της να παρακολουθήσει μαθήματα ραπτικής ήταν αυτή όμως που της άλλαξε τον δρόμο. Κάποια στιγμή έφτιαξε ένα παιδικό φόρεμα και το δώρισε σε μια φίλη της, η οποία ενθουσιάστηκε από τον προσωπικό χαρακτήρα του δώρου.

Κάπως έτσι ξεκίνησε, και στα παιδικά πάρτι έφτιαχνε τις δικές της δημιουργίες, αντί να πάει σε ένα μαγαζί και να πάρει κάτι συμβατικό. Είχε μάλιστα την ιδέα να τα κάνει πιο προσωποποιημένα, χρησιμοποιώντας το όνομα του εκάστοτε παιδιού σε κάθε ένα από αυτά, προκαλώντας τον ενθουσιασμό τους. Σύντομα άφησε την αγορά των ρούχων, αφού ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική και πέρασε σε οτιδήποτε άλλο είχε να κάνει με το ύφασμα. Από σεντόνια για γάμο με Mrs και Mr μέχρι δώρα σε καθηγητές στο σχολείο και από προσωποποιημένες πετσέτες γυμναστηρίου μέχρι μπουρνούζια με ταυτότητα η Μαρία Μπάλτα άρχισε να διευρύνει την γκάμα της. Μάλιστα, η εταιρεία, που ξεκίνησε το 2014 ως 4kidsmom, επέλεξε στη συνέχεια το όνομα my name is… Gift Shop, για να μην περιορίζεται και προχώρησε σε rebranding, κάνοντας παράλληλα τα δώρα της πιο εκλεπτυσμένα.    

«Όταν χαρίζεις ένα προσωποποιημένο δώρο, δείχνεις στον άλλο ότι νοιάστηκες» λέει στη Voria.gr η Μαρία Μπάλτα, που σε κάθε της δημιουργία κάνει πρώτα έρευνα για τον παραλήπτη, ώστε να μπορέσει να ενσωματώσει όσο το δυνατόν περισσότερα προσωπικά στοιχεία.

 
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ