Skip to main content

Οι εθελοντές αιμοδότες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δ. Νεάπολης Συκεών

Μέσα σε μόλις δυο ημέρες, 24 και 25 Αυγούστου, συγκεντρώθηκαν 157 φιάλες αίματος μετά το έκτακτο κάλεσμα του δήμου Νεάπολης-Συκεών

Εντυπωσιακό ήταν το αποτέλεσμα στο έκτακτο κάλεσμα του δήμου Νεάπολης-Συκεών προς τους εθελοντές αιμοδότες. Όπως συμβαίνει κάθε καλοκαίρι, οι ανάγκες των νοσοκομείων για αίμα αυξήθηκαν, σε μια περίοδο δύσκολη όσον αφορά στις εκκλήσεις.

Και όμως, η ανταπόκριση ήταν άμεση και αποτελεσματική. Μέσα σε μόλις δυο ημέρες, 24 και 25 Αυγούστου, συγκεντρώθηκαν 157 φιάλες αίματος, ποσότητα που μόνο τυχαία δεν είναι. Στην περυσινή αντίστοιχη έκτακτη αιμοδοσία, ο αριθμός των μονάδων έφτασε στις 160. Η σταθερότητα της προσφοράς κάνει τη διαφορά…

«Το ευχαριστώ είναι λίγο, πολύ λίγο. Η ανταπόκριση των εθελοντών στις δύο τακτικές αλλά και στην έκτακτη αιμοδοσία που διοργανώσαμε, δείχνει πως ο απλός πολίτης, ο γείτονας, ο διπλανός, αφουγκράζονται το μήνυμα της ανθρωπιάς και της ανιδιοτέλειας. Ανταποκρίνονται στην αίσθηση αλληλεγγύης και κοινωνικής ευθύνης. Η προσπάθεια μας δεν περιορίζεται μόνο στην προσφορά αίματος. Οι εκκλήσεις μας αφορούν και σε δωρητές οργάνων σώματος, μυελού των οστών, αιμοπεταλίων και βλαστοκυττάρων, σε συνεργασία με το νοσοκομείο Παπανικολάου. Οι εκστρατείες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των συνανθρώπων μας έχουν συνέπεια, συνέχεια και σταθερότητα. Έχει αποδειχθεί πως μόνο με αυτόν τον τρόπο έχουμε φτάσει σε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Εκτός από το ευχαριστώ, θέλω να πω σε όλους πως τους περιμένουμε στην επόμενη προγραμματισμένη εβδομάδα αιμοδοσίας που θα διοργανώσει ο δήμος, από τις 5 ως τις 12 Νοεμβρίου» είπε ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης.

Η αλήθεια των αριθμών

Αν μπορεί να αποτιμηθεί η αξία της εθελοντικής αιμοδοσίας με απλούς αριθμούς, τότε γίνεται ακόμη πιο εντυπωσιακή. Έως σήμερα, στις δύο τακτικές και τη μία έκτακτη αιμοδοσία που διοργανώθηκαν από τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του δήμου, συγκεντρώθηκαν συνολικά 1.243 μονάδες αίματος ενώ 40 εθελοντές δηλώθηκαν ως δότες μυελού των οστών. Συγκεκριμένα:
Φεβρουάριος 2022: 550 φιάλες αίματος, 27 δότες μυελού των οστών
Ιούνιος 2022: 536 φιάλες μονάδες, 13 δότες μυελού των οστών
Αύγουστος 2022: 157 μονάδες αίματος
Αξίζει να επαναληφθεί πως όλες οι αιμοδοσίες του δήμου γίνονται σε συνεργασία με τα δημόσια νοσοκομεία Άγιος Παύλος, ΑΧΕΠΑ, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο και Γ. Παπανικολάου, τα οποία ο δήμος Νεάπολης-Συκεών ευχαριστεί.