Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022
x

ΟΙ ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ ΣΤΗΝ Α' ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΤΟΥ FLY OVER

Οι νέες υποψηφιότητες σε ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Θεσσαλονίκης, οι αναδιατάξεις στο ΚΙΝΑΛ και η κάρτα-μήνυμα του Καραγιάννη

-Ετοιμότητα διά παν ενδεχόμενο έχει η Μαρία Σπυράκη, καθώς έχει στελεχώσει το πολιτικό γραφείο της στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να είναι σε θέση να μπει ακόμη και σε εκλογική μάχη ανά πάσα στιγμή. Κατά την ίδια όλα θα κριθούν από την ημερομηνία διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών και όλα σήμερα είναι ανοιχτά. Ωστόσο, το πολιτικό γραφείο της ευρωβουλευτού στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί εδώ και έναν χρόνο... Εμείς λέμε αν οι εκλογές γίνουν, όπως λέει ο πρωθυπουργός, στο τέλος της τετραετίας, η Μαρία Σπυράκη θα είναι στη λίστα της Α' Θεσσαλονίκης.

-Άλλη μια νέα προσθήκη στα ψηφοδέλτια της Α' Θεσσαλονίκης, αυτή τη φορά σε εκείνο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αναμένεται να είναι αυτή του Ολυμπιονίκη, Αλέξανδρου Νικολαΐδη. Υποψηφιότητα που επίσης ανακατεύει τις ισορροπίες στο ψηφοδέλτιο, με πιο "επισφαλείς" τις θέσεις των κ.κ. Κώστα Ζουράρη και Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη. Κατερίνα Νοτοπούλου, Γιάννης Αμανατίδης και Χρήστος Γιαννούλης δεν φαίνεται να "απειλούνται".

-Πολύ ψηλά στην ατζέντα του υπουργείου Υποδομών και από τις πρώτες προτεραιότητές του για τη νέα χρονιά είναι το Fly Over της περιφερειακής οδού Θεσσαλονίκης. Ήδη υπάρχει η πρόβλεψη να στηθεί το εργοτάξιο και να αρχίσουν οι εργασίες κατασκευής μέσα στο 2022. Και για να καταλάβει κάποιος τις προθέσεις της κυβέρνησης, αρκεί να προσέξει τη φετινή χριστουγεννιάτικη κάρτα ευχών του υφυπουργού Υποδομών, Γιώργου Καραγιάννη, όπου εικονίζεται το Fly Over σε... γαλάζιο φόντο. Καθόλου τυχαίο...-Μαθαίνω επίσης ότι στο ΚΙΝΑΛ αναδιατάσσονται και στη Θεσσαλονίκη. Κι όχι μόνο σε κομματικό επίπεδο και οργανωτικό, όπου έχουν προετοιμαστεί κάποιες πρώτες αλλαγές. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ξανακοιτάζουν τις λίστες του κόμματος σε Α' και Β' Θεσσαλονίκης, όπου πάντως τα "βαριά" χαρτιά, δηλαδή οι νυν βουλευτές, αλλά και παλαιότεροι, που θα είναι υποψήφιοι εκ νέου, δύσκολα θα μπορέσουν να απειληθούν από τις νέες προσθήκες. Τέτοιες αναμένεται πάντως να έχουμε αρκετές, ενώ φημολογούνται από τώρα και... μεταγραφές ή επιστροφές (όπως το δει κάποιος...). Ονόματα μην περιμένετε τόσο νωρίς. Να τρέξει και καμιά δημοσκόπηση...

-Περί δημοσκοπήσεων, ο λόγος που τρέχουν τόσες πολλές αυτό το διάστημα, με τις εκλογές να μη φαίνονται, δεν είναι εύκολα κατανοητός. Ακούω πάντως ότι σχεδόν στο σύνολό τους είτε είναι οι γενικής φύσεως (τακτικές) πολιτικές για να μετρηθεί η πρόθεση ψήφου και οι μεταβολές της είτε -οι περισσότερες- είναι υποψήφιων πολιτευτών, που μετρούν την αναγνωρισιμότητά τους και θέλουν να συγκριθούν με τους εκλεγμένους βουλευτές ή τους άλλους πολιτευτές του ψηφοδελτίου τους. Εκεί τα ευρήματα κρύβουν για άλλους αρνητικές, για άλλους θετικές εκπλήξεις. Πάντως μέχρι τώρα δεν έχει ακουστεί ως "αποτρεπτική" μια δημοσκόπηση για κάποιον από τους ενδιαφερόμενους να μπουν σε λίστα.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ