Skip to main content

Η Eurolife FFH εγκαινίασε τον πρώτο παιδικό σταθμό της Πάτμου

Ο πρώτος και μόνος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός του νησιού, με την υποστήριξη της Eurolife FFH είναι γεγονός. Σύντομα θα υποδεχτεί παιδι.α

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν στην Πάτμο τα εγκαίνια του πρώτου, και μοναδικού στο νησί, Δημοτικού Παιδικού Σταθμού, ένα έργο που ολοκληρώθηκε με την υποστήριξη της Eurolife FFH, σε συνεργασία με τον δήμο Πάτμου, την Ομάδα Αιγαίου και τη HOPEgenesis.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη ενέργεια έχει ιδιαίτερη σημασία για την Πάτμο, καθώς είναι ο πρώτος και μόνος Δημοτικός Παιδικός Σταθμός του νησιού και σύντομα αναμένεται να υποδεχθεί παιδιά προσχολικών ηλικιών που θα κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μάθηση και τη γνώση.

«Η Eurolife FFH, πιστή στη δέσμευσή της να βρίσκεται στο πλευρό της ελληνικής οικογένειας, ανέλαβε τη χορηγική υποστήριξη του έργου ως φυσική συνέχεια των δραστηριοτήτων της ενάντια στην υπογεννητικότητα μαζί με τη HOPEgenesis στην Πάτμο. Καθώς μέχρι τώρα δεν υπήρχε παιδικός σταθμός στην Πάτμο, η ανάγκη για τη δημιουργία μιας τέτοιας δομής ήταν μεγάλη, ώστε να υπάρχει ένας χώρος όπου τα παιδιά θα μπορούν να απασχοληθούν δημιουργικά και να κοινωνικοποιηθούν», τονίζεται σχετικά.



Ο Ελευθέριος Πέντες, δήμαρχος Πάτμου, ανέφερε σχετικά «Εν μέσω μιας δύσκολης και πρωτόγνωρης περιόδου λόγω της πανδημίας και σε συνάρτηση με τον ασφυκτικό γραφειοκρατικό σκόπελο που διέπει την τοπική αυτοδιοίκηση, κρίνουμε ότι οι κοινωνικές ανάγκες δεν μπορούν να περιμένουν και χρήζουν άμεσης κάλυψης και ευαισθητοποίησης. Στο πλαίσιο αυτό, στραφήκαμε σε μια εναλλακτική οδό, αυτή της συνεργασίας της τοπικής αυτοδιοίκησης και της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και προσκαλώντας τη Eurolife FHH, την Ομάδα Αιγαίου και τη Ηοpegenesis, τύχαμε της ανταπόκρισής τους. Η ίδρυση του πρώτου Δημοτικού Παιδικού Σταθμού στην Πάτμο, αποτελεί ορόσημο και φωτεινό παράδειγμα των αποτελεσμάτων της σύμπραξης δημόσιου και ιδιωτικού τομέα προς όφελος πάντοτε της κοινωνίας. Θέλω να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά  τη Eurolife FFH, την Ομάδα Αιγαίου και τη Ηοpegenesis, που προέβησαν στην υλοποίηση του οράματος που ενυπήρχε σε πολλούς θεσμικούς και τοπικούς φορείς για πολλά έτη. Εκπροσωπώντας από τη θέση μου την Πάτμια μητέρα, την οικογένεια και τα παιδιά της αλλά και ολόκληρη την τοπική κοινωνία, θέλω να εκφράσω τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη μου για την ευεργεσία που πραγματοποίησαν».

«Εγκαινιάζοντας τον πρώτο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό Πάτμου, κάνουμε μια κίνηση με μεγάλη σημασία για όλους τους κατοίκους του νησιού, προσφέροντας στα παιδιά έναν φρέσκο και δημιουργικό χώρο, όπου θα αρχίσουν να καλλιεργούν τις δεξιότητές τους», ανέφερε ο Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Eurolife FFH. «Ως εταιρεία, είμαστε στο πλευρό της ελληνικής οικογένειας και στόχος μας είναι να υλοποιούμε πράξεις ουσίας που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων. Η Eurolife FFH συνεχίζει να είναι στο πλευρό των γυναικών της Πάτμου που θέλουν να γίνουν μητέρες και επιβεβαιώνει με την ενέργεια αυτή την πρόθεσή της να προσφέρει ουσιαστικό έργο στο νησί, ανατρέποντας το πρόβλημα της υπογεννητικότητας και στηρίζοντας τις νέες οικογένειες. Θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους ανθρώπους που εργάστηκαν για να γίνει πραγματικότητα ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός και όλους τους κατοίκους της Πάτμου που μας υποδέχθηκαν στο νησί και δείχνουν εμπιστοσύνη στις ενέργειές μας».



O Στέφανος Χανδακάς, Πρόεδρος και Ιδρυτής της HOPEgenesis, ανέφερε «Η Πάτμος είναι μια περιοχή-πρότυπο, αποτελεί παράδειγμα για την πρόοδο της πρωτοβουλίας μας από την πρώτη στιγμή. Το πρόγραμμά μας με τη δωρεάν ολοκληρωμένη ιατρική περίθαλψη και φροντίδα σε γυναίκες, από τη στιγμή που μένουν έγκυες έως την ημέρα του τοκετού τους, είχε μεγάλη επιτυχία στο νησί και γι’ αυτό καταλήξαμε, μετά από τρία χρόνια, να φτιάχνουμε έναν παιδικό σταθμό, ο οποίος είναι και ο πρώτος παιδικός σταθμός της Πάτμου, αλλά και ο πρώτος παιδικός σταθμός της HOPEgenesis, η οποία έχει θέσει ως στρατηγική προτεραιότητά της το να συνεχίσει να φτιάχνει παιδικούς σταθμούς για τη στήριξη της οικογένειας. Συνοδοιπόρος σε αυτήν την προσπάθεια είναι η Εurolife FFH, στην οποία αξίζουν όλα τα εύσημα γιατί χάρη στην υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που μας έχει δείξει από την πρώτη στιγμή και όλα αυτά τα χρόνια που συνεργαζόμαστε, καταφέραμε, εκτός από το να καλύπτουμε όλα τα έξοδα εγκυμοσύνης, να έχουμε 33 γεννήσεις και 12 αναμενόμενες. Ευχαριστούμε τον δήμο Πάτμου που αγκάλιασε το εγχείρημα και έβαλε όλες τις δυνάμεις του για τη γρήγορη υλοποίηση, όπως επίσης και την Ομάδα Αιγαίου που μας έφερε κοντά και βοήθησε τα μέγιστα».

Η Ντενίζ Τσιμή, Πρόεδρος της Ομάδας Αιγαίου, δήλωσε σχετικά «Η Ομάδα Αιγαίου και εγώ προσωπικά νιώθουμε πολύ συγκινημένοι. Ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες που όλοι αντιμετωπίζουμε, μένουμε πιστοί στον στόχο μας που είναι η βελτίωση της ζωής των κατοίκων των μικρών ακριτικών νησιών. Η Eurolife FFH σε συνεργασία με την HOPEgenesis έχοντας υψηλότατο αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, στήριξε το αίτημα του δήμου Πάτμου, δημιουργώντας ένα σύγχρονο και άρτια εξοπλισμένο Δημοτικό Παιδικό Σταθμό στη Σκάλα της Πάτμου, ευαισθητοποιώντας όλους μας και δίνοντας ένα παράδειγμα δημιουργίας καλύτερων συνθηκών στην εκπαίδευση των παιδιών. Ευχαριστούμε από καρδιάς τη Eurolife FFH και τη HOPEgenesis, τους οποίους χαιρετίζουμε ως θερμούς υποστηρικτές του έργου μας. Ευχαριστούμε τον δήμαρχο Ελευθέριο Πέντε και τους συνεργάτες του, οι οποίοι ακούραστα, σε ελάχιστο χρόνο λόγω των συνθηκών, βοήθησαν στην ολοκλήρωση του Παιδικού Σταθμού. Ευχόμαστε να είμαστε όλοι υγιείς και ασφαλείς και να συνεχίζουμε το έργο μας».