Skip to main content

Η Ευρώπη παίζει μπάλα

Η Ευρώπη παίζει μπάλα και απόψε, καθώς στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των προκριματικών του Euro 2012 διεξάγονται 22 κρίσιμες αναμετρήσεις ανά τη γηραιά ήπειρο. Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα των α
Αν και είναι ακόμα νωρίς, πολλά θα κριθούν από τους αποψινούς αγώνες, καθώς αναμένεται να διαφανεί σιγά-σιγά ποιες ομάδες θα παλέψουν για την πρωτιά, ποιες για τα μπαράζ, και ποιες θα μείνουν πρόωρα εκτός μάχης.

Αναλυτικά, στον 1ο όμιλο, η Τουρκία δοκιμάζεται στο Αζερμπαϊτζάν, η Γερμανία στο Καζακστάν και το ντέρμπι του ομίλου γίνεται μεταξύ Βελγίου και Αυστρίας.

Στο 2ο γκρουπ, η Αρμενία υποδέχεται την Ανδόρα και έχει την ευκαιρία να σκαρφαλώσει στις πρώτες θέσεις, ενώ η Ρωσία θα δοκιμαστεί στα Σκόπια. Τέλος, Σλοβακία και Ιρλανδία θα παλέψουν στην Μπρατισλάβα.

Για τον 3ο όμιλο, οι Σέρβοι που έχασαν από την Εσθονία θα δώσουν μεγάλο αγώνα στην Ιταλία με τη «σκουάντρα ατζούρα», ενώ οι Εσθονοί θα υποδεχτούν τη Σλοβενία με στόχο να διπλασιάσουν τις νίκες τους. Τέλος, στα νησιά Φερόε, οι Βορειοϊρλανδοί θα ψάξουν τη δεύτερη νίκη τους ώστε να πλησιάσουν την κορυφή. 

Στον 4ο όμιλο η Γαλλία φιλοδοξεί να εδραιώσει την κυριαρχία της στην κορυφή του ομίλου υποδεχόμενη του Λουξεμβούργο, ενώ στη μάχη του Μίνσκ μεταξύ Λευκορωσίας και Αλβανίας θα φανεί ποια από τις δύο ομάδες θα πάρει προβάδισμα στο κυνήγι της 2ης θέσης.

Στον 5ο όμιλο, το Σαν Μαρίνο που έχει ως τώρα συνολικό σκορ 0-19 φιλοξενεί τη Μολδαβία, ενώ η Φινλανδία, υποδεχόμενη την Ουγγαρία, θα ψάξει τους πρώτους της βαθμούς. Το μεγάλο παιχνίδι του ομίλου μεταξύ της Ολλανδίας και της Σουηδίας θα μαγνητίσει τα βλέμματα.

Στον όμιλο της Ελλάδας, πέραν του αγώνα στο «Καραϊσκάκη», οι Λετονοί παίζουν το τελευταίο τους χαρτί με τη φορμαρισμένη Γεωργία.

Ένα άλλο μεγάλο ντέρμπι, βάσει των μέχρι τώρα αποτελεσμάτων, είναι εκείνο μεταξύ Αγγλίας και Μαυροβουνίου στο Γουέμπλεϊ, με τις δύο ομάδες να έχουν κάνει το 3 στα 3. Κατά τα άλλα για τον ίδιο όμιλο η Ελβετία υποδέχεται την Ουαλία.

Στον προτελευταίο όμιλο, η Κύπρος θα δώσει μάχη στην Κοπεγχάγη με τη Δανία, ενώ η Πορτογαλία θα κοντραριστεί με την Ισλανδία στο νησί της Βόρειας Ευρώπης.

Στον τελευταίο όμιλο, η Τσεχία θέλει να περάσει ένα εύκολο βράδυ στο Λιχτενστάιν, ενώ η Σκωτία θα υποδεχτεί την παγκόσμια πρωταθλήτρια Ισπανία.