Skip to main content

Η ΕΥΑΘ διανέμει 5.000 βαμβακερές μάσκες σε σχολεία της Θεσσαλονίκης

Η αρχή της διανομής των μασκών από την ΕΥΑΘ έγινε σήμερα συμβολικά κατά τον αγιασμό στο 15ο Γυμνάσιο - Λύκειο Θεσσαλονίκης.

Βαμβακερές μάσκες πολλαπλών χρήσεων μοίρασε σήμερα συμβολικά η ΕΥΑΘ κατά τον αγιασμό στο 15ο Γυμνάσιο - Λύκειο Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο πρωτοβουλίας για την ενίσχυση της προσπάθειας της πολιτείας στον αγώνα ενάντια στην πανδημία.

Συνολικά θα διανεμηθούν, μέσω δήμων, 5.000 μάσκες για παιδιά γυμνασίου και λυκείου, σε σχολεία της ανατολικής, της δυτικής Θεσσαλονίκης και του κέντρου.



Ο υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, στηρίζοντας την πρωτοβουλία, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά στα παιδιά και επισήμανε ότι «ο κορωνοϊός δεν μπορεί να σταματήσει το ταξίδι της γνώσης ούτε την εκπαιδευτική διαδικασία, γι' αυτό τα βιβλία και οι μάσκες πρέπει να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι σας». «Μείνετε ασφαλείς, παραμείνετε επιμελείς, προστατέψτε τους συμμαθητές και τους γονείς σας καθοδηγούμενοι από τους εκπαιδευτικούς σας. Η παιδεία και η υγεία είναι τα πολυτιμότερα αγαθά που συντροφεύουν τη ζωή σας και πυλώνας ανάπτυξης, ευημερίας και προόδου μιας κοινωνίας», τόνισε ο κ. Καράογλου.

«Η ΕΥΑΘ Α.Ε., στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και συντασσόμενη με την Πολιτεία στον δύσκολο αγώνα ενάντια στην πανδημία, διαθέτει συμβολικά 5.000 μάσκες πολλαπλών χρήσεων σε σχολεία του Πολεοδομικού Συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης. Η μάσκα και το καλό και συχνό πλύσιμο των χεριών είναι σήμερα το πιο πολύτιμο εργαλείο μες στην τάξη -μαζί φυσικά με τα βιβλία-, επειδή εξασφαλίζει το στοιχειώδες: την επαναφορά στη σχολική κανονικότητα και στην κοινωνικοποίηση, στην παρέα. Ελπίζουμε σύντομα να μην απαιτείται. Ευχόμαστε σε όλα τα παιδιά μας ήρεμη και παραγωγική σχολική χρονιά μέσα στις αίθουσες, με τήρηση των μέτρων υγιεινής. Υπενθυμίζουμε τέλος ότι γάντια, μάσκες, αντισηπτικά μαντηλάκια πρέπει να καταλήγουν σε ειδικούς κάδους, όχι στην τουαλέτα. Προσέχουμε το δίκτυο της αποχέτευσής μας και, τελικά, τον Θερμαϊκό μας!», επισήμανε ο αντιπρόεδρος της ΕΥΑΘ, Γρηγόρης Πενέλης.



Στον αγιασμό συμμετείχε εκ μέρους του Δήμου Θεσσαλονίκης κι ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Πέτρος Λεκάκης, ο οποίος ευχήθηκε στα παιδιά «να μην αλλάξουν τίποτε στις συνήθειές τους, δημιουργώντας όμως μια νέα συνήθεια, αυτήν της μάσκας και του αντισηπτικού».