Skip to main content

Η ΕΥΑΘ τεχνικός σύμβουλος κυπριακής τράπεζας σε πράσινα δάνεια έργων αποχέτευσης

Συνεργασία της ΕΥΑΘ με την «AstroBank» για παροχή υπηρεσιών τεχνικού συμβούλου σε μεγάλα «πράσινα» δάνεια (Lenders Technical Advisor)

Ρόλο τεχνικού συμβούλου (Lenders Technical Advisor - LTA) της κυπριακής τράπεζας «AstroBank» αναλαμβάνει η ΕΥΑΘ για δανειοδοτούμενα έργα βιολογικών καθαρισμών.

Μέσω της θυγατρικής της, ΕΥΑΘ Υπηρεσίες Α.Ε.,  η ΕΥΑΘ αναλαμβάνει την τεχνική υποστήριξη της κυπριακής τράπεζας σε δανειοδοτούμενα πρότζεκτ έργων υποδομής που σχετίζονται με το αντικείμενό της (εγκαταστάσεις, δίκτυα αποχέτευσης κ.λπ.). Πρώτο έργο προς αξιολόγηση είναι η νέα εγκατάσταση επεξεργασίας λυμάτων Παραλιμνίου - Αγίας Νάπας.
 
«Στο πλαίσιο της στρατηγικής εξωστρέφειας που ακολουθούμε, θα συνεργαστούμε με την κυπριακή τράπεζα σε θέματα όπως η αποχέτευση, που είναι ειδικότητά μας. Η τράπεζα μειώνει έτσι τον οικονομικό της κίνδυνο κι εμείς διευρύνουμε το επιχειρηματικό μας αντικείμενο προσθέτοντας αξία στην τεχνική γνώση των στελεχών μας», διευκρίνισε για τη νέα αυτή συνεργασία ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ, Άνθιμος Αμανατίδης.

Η σύμβαση για την παροχή υπηρεσιών LTA υπογράφηκε τη Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2021.