Skip to main content

Η «Εβρίτικη Ζυγιά» σήμερα στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά

Εκδήλωση-αφιέρωμα στην παράδοση της Θράκης και της Μακεδονίας απόψε στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά - Ελεύθερη είσοδος με τήρηση των πρωτοκόλλων.

Σε αφιέρωμα στην παράδοση της Θράκης και της Μακεδονίας με το μουσικό συγκρότημα «Εβρίτικη Ζυγιά» προσκαλούν σήμερα το κοινό ο Δήμαρχος Παύλου Μελά Δημήτρης Δεμουρτζίδης, η Εντεταλμένη Σύμβουλος Πολιτισμού Ευαγγελία Καρακούτα και το Τμήμα Πολιτισμού.

Η εκδήλωση θα διοργανωθεί στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά (είσοδος απέναντι από το Δημαρχείο) με ώρα έναρξης 20.30, στο πλαίσιο του τριήμερου προγράμματος λαϊκού πολιτισμού «Στο διάβα του χρόνου και της παράδοσης» που ολοκληρώνεται αύριο Πέμπτη 1 Ιουλίου, στον ίδιο χώρο.

Το παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα «Εβρίτικη Ζυγιά» αποτελείται από μουσικά όργανα αρχέγονα, βαθιά ριζωμένα στη μνήμη των ανθρώπων, απόλυτα συνυφασμένα με το λαογραφικό πολιτισμό της Θράκης. Η προσήλωση στον αυθεντικό τρόπο έκφρασης της παραδοσιακής θρακικής μουσικής, η συνεχής έρευνα, καταγραφή και αναπαραγωγή ανέκδοτων τραγουδιών, η αδιάλειπτη συμμετοχή σε θρακικά ήθη και έθιμα, καθώς και η έντονη παρουσία σε πολιτιστικά δρώμενα εντός και εκτός Ελλάδας συνθέτουν την ταυτότητα της Εβρίτικης Ζυγιάς.



Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα παρουσιάσουν τη μουσική παράδοση της Δυτικής, Ανατολικής και Βόρειας Θράκης και σε συνεργασία με τον Αλέξανδρο Παπαγεωργόπουλο στο κλαρίνο, παραδοσιακά τραγούδια και μουσικές από διάφορες περιοχές της Μακεδονίας.

Τα μέλη της Εβρίτικης Ζυγιάς: Σπύρος Στράτος (γκάιντα, καβάλι), Αλέξης Παρτινούδης (θρακιώτικη λύρα), Στρατής Πασόπουλος (τραγούδι, καβάλι), Άγγελος Στράτος (κρουστά), Γιώργος Δρικούδης (ακορντεόν), Σωκράτης Γουγουλίδης (ηχολήπτης)

Συνοδεύουν ο Αλέξανδρος Παπαγεωργόπουλος (κλαρίνο) και ο Χρήστος Γιαρένης (λαούτο, τραγούδι)

Χορεύουν: Θρακική Εστία Δράμας • Εργαστήρι Λαογραφίας και Παραδοσιακού Χορού "Όρμος Καστοριάς" • Πολιτιστικό Σωματείο "Χοροστάτες"

Η είσοδος στις εκδηλώσεις είναι χωρίς αντίτιμο, με την αυστηρή τήρηση όλων των υγειονομικών και άλλων μέτρων που υποδεικνύουν οι αρμόδιοι φορείς για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού (καθήμενοι θεατές, μειωμένη πληρότητα, αποστάσεις ασφαλείας και όλες οι ισχύουσες οδηγίες). Ο δήμος παρακαλεί για την έγκαιρη προσέλευση του κοινού, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός.