Skip to main content

Ο κατά φαντασίαν «αντιμακεδονισμός» και η προτομή στον Κοτζιά

H ακαδημαϊκός που μιλάει για τον αντι-μακεδονισμό, οι βόλτες με τα κότερα, οι εξαφανίσεις παιδιών και τα ιστορικά ζητήματα Βουλγαρίας - Σκοπίων.

 

Η Σλάβα ακαδημαϊκός Κάτιτσα Κιουλάφκοβα κατηγόρησε την κυβέρνηση του SDSM - DUI και τον πρωθυπουργό Ζόραν Ζάεφ, για υποβάθμιση  των συμβόλων της "μακεδονικής" ταυτότητας και οντότητας. «Ο αντι-μακεδονισμός κλιμακώνεται κάθε ημέρα ολοένα και περισσότερο», γράφει η ακαδημαϊκός. Η Κιουλάφκοβα έχει τεθεί εναντίον της συμφωνίας με την Ελλάδα γιατί πιστεύει ότι θα επέλθει η πολιτιστική καταστροφή των "Μακεδόνων" με την παραποίηση της ιστορίας.

Αυτοί δεν χρειάζονται πολιτική αλλά ψυχιατρική ανάλυση. Πήραν τα πάντα, προσθέτοντας απλώς ένα Βόρεια στο όνομά τους, που κι αυτό κολοβό. Και δεν είναι ικανοποιημένοι. Χώρια που ούτε μια προτομή δεν έστησαν στον Κοτζιά, σε ένδειξη ευγνωμοσύνης.

Τσίπρας για 13η σύνταξη: «Γιατί διαμαρτύρονται οι συνταξιούχοι; Γιατί παίρνουν λιγότερα από εκεί που δεν έπαιρναν καθόλου»; Ίδια απάντηση με τη συνδικαλίστρια του ΣΥΡΙΖΑ, διευθυντικό στέλεχος σούπερ μάρκετ, που είπε σε εργαζόμενους των 300 ευρώ, να γελούν, επειδή τα 300 είναι περισσότερα από το μηδέν. Τόσος κυνισμός από την υποκριτική προοδευτικότητα της Αριστεράς; Ούτε που κρύβονται.

Δεν κατάλαβα γιατί τόσος θόρυβος επειδή κι άλλος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, υπερασπιστής των πτωχών κι αυτός, κάνει βόλτες με κότερο; Πού είναι η είδηση; Πρόκειται απλώς για μια συνηθισμένη στιγμή της καθημερινότητας των διάτρητων της Αριστεράς. Το ίδιο θα ζει η νομενκλατούρα του κόμματος, μ’ εμάς την πλέμπα;

Το 2018 εξαφανίστηκαν στην Ελλάδα 299 παιδιά, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, εκ των οποίων 123 αγόρια, από τα οποία ανευρέθηκαν τα 96 και αναζητούνται 27. Την ίδια χρονιά, εξαφανίστηκαν 176 κορίτσια, βρέθηκαν τα 161 και αναζητούνται 15.

Μέχρι τις 11 Μαΐου του 2019 (πρώτο 4μηνο του 2019), εξαφανίστηκαν 45 αγόρια και 71 κορίτσια. Εντοπίστηκαν 39 αγόρια και αναζητούνται 6, ενώ αντίστοιχα, βρέθηκαν 58 κορίτσια και αναζητούνται 13.

Τι γίνεται εδώ; Αυτά τα παιδιά που δεν ανευρέθηκαν, τι απέγιναν; Ζουν; Κι αν ζουν, πού ζουν;

Ο συμπρόεδρος της βουλγαρικής πλευράς στην Κοινή Επιτροπή Ιστορικών και Εκπαιδευτικών Ζητημάτων Βουλγαρίας - Σκοπίων, καθηγητής Ιστορίας Άνγκελ Ντιμιτρόφ, αναφέρθηκε στα ιστορικά ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών. Όπως είπε, θεωρεί προσβλητικά τα κείμενα στα "μακεδονικά" σχολικά βιβλία ιστορίας που παρουσιάζουν τους Πρωτοβούλγαρους ως τουρκική νομαδική φυλή, με κύρια απασχόληση τις ληστείες.

Είναι δυνατόν να μη γνωρίζει ο Βούλγαρος καθηγητής ποιοι ήσαν οι πρόγονοί του, πριν αναμιχθούν με Θράκες και Σλάβους; Στίφη απολίτιστων νομάδων, που τοποθέτησαν οι Βυζαντινοί στις ακριτικές περιοχές, για φύλακες των πύργων - μπουργκ - burg, και από εκεί η ονομασία τους, μπουργκάριοι - βούλγαροι. [Πρόκειται για την μοναδική περίπτωση, όπου οι ολιγάριθμοι ενσωματωθέντες στην πλειονότητα, έδωσαν το όνομά τους σε όλους].