Skip to main content

Υπό εξέταση νέα μέτρα: Τοπικοί περιορισμοί, μάσκες και απαγόρευση κυκλοφορίας

Η νέα έκρηξη των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ελλάδα φέρνει ξανά στο τραπέζι των ειδικών την επιβολή περιορισμών για την πανδημία.

Η έκρηξη κρουσμάτων κορωνοϊού σε όλη την Ελλάδα αλλά και οι τοπικές εξάρσεις φέρνουν το τέταρτο κύμα της πανδημίας πιο κοντά.

Διαβάστε ακόμη: Σοκ από την έκρηξη κρουσμάτων: Υπερδιπλασιάστηκαν σε ένα 24ωρο

Για το λόγο αυτό, όπως αναφέρει το ΟΡΕΝ, στο τραπέζι των ειδικών του υπουργείου υγείας, κατά τη συνεδρίαση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Ιουλίου, αναμένεται να τεθεί το ενδεχόμενο λήψης νέων περιοριστικών μέτρων, τα οποία θα έχουν τοπικό και στοχευμένο χαρακτήρα.

Σύμφωνα με το OPEN, ανάμεσα στα μέτρα που αναμένεται να εξεταστούν είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, η επιστροφή της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας (από τις 12:00 ή από τη 1:00) αλλά και η απαγόρευση της μουσικής σε μπαρ και καφέ.

Τα μέτρα θα έχουν τοπικό χαρακτήρα

Όλα αυτά τα μέτρα θα εξεταστούν για συγκεκριμένες περιοχές, οι οποίες παρουσιάζουν αυξημένο ιικό φορτίο και σε καμία περίπτωση δε θα παρθούν οριζοντίως.

Εξάλλου κυβερνητικά στελέχη έχουν επανειλημμένα τονίσει πως δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο καθολικού lockdown σε όλη τη χώρα, όπως αυτό που ήταν σε ισχύ τους προηγούμενους μήνες.

Διαβάστε επίσης: Έκτακτα μέτρα: Μόνο με καθήμενους οι χώροι διασκέδασης - Βαριά πρόστιμα και λουκέτα

Από τι θα εξαρτηθεί η επιβολή των μέτρων

Αναλυτικότερα, την Τετάρτη οι ειδικοί του υπουργείου Υγείας θα πραγματοποιήσουν τηλεδιάσκεψη προκειμένου να εξετάσουν το τι συμβαίνει κατά τόπους με την αύξηση του ιικού φορτίου, με την αύξηση των νοσηλειών από Covid-19, αλλά και με την εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού. Από εκεί και πέρα θα εισηγηθούν στην κυβέρνηση ποια μέτρα θα πρέπει να επιβληθούν σε περιοχές οι οποίες βρίσκονται στο «κόκκινο».