Skip to main content

Οι έξι έγιναν πέντε και συνεχίζουν, ίσως και για παράταξη

Τους πέντε δημοτικούς συμβούλους απασχόλησε και το ερώτημα, εφόσον προχωρήσει η συγκρότηση παράταξης, με ποιον τρόπο θα επιλεγεί ο επικεφαλής.

Χωρίς να ληφθεί απόφαση για τη συγκρότηση ή μη δημοτικής παράταξης ολοκληρώθηκε η συνάντηση των πέντε δημοτικών συμβούλων του δήμου Θεσσαλονίκης η οποία έγινε στο καφέ του Βυζαντινού Μουσείου και διήρκεσε περί τις δυόμισι ώρες. Όπως είχε αποκαλύψει ήδη από χθες η Voria.gr, στη συνάντηση δεν προσήλθε ο Κωνσταντίνος Ζέρβας ο οποίος φαίνεται να αποστασιοποιείται προς το παρόν τουλάχιστον από το εγχείρημα της «Κίνησης των 6».

Η απουσία του κ. Ζέρβα απασχόλησε τους πέντε (Παναγιώτη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Κουράκη, Γιώργο Αβαρλή, Γιώργο Αρβανίτη και Μόνικα Αϊβάζογλου). Σύμφωνα με πληροφορίες εκφράστηκε δυσαρέσκεια για την απουσία του καθώς και για το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε για τους λόγους της αποχής του. Ωστόσο, οι πέντε δεν θέλουν να διακόψουν κάθε συνεργασία με τον πρώην αντιδήμαρχο και κινούνται στη γραμμή ότι «εμείς εδώ είμαστε, εάν ο Κωνσταντίνος θελήσει στο μέλλον να επανέλθει η ‘Κίνηση’ είναι ανοιχτή».

Οι πέντε αποφάσισαν να συνεχίσουν τις κοινές παρεμβάσεις τους αναφορικά με τα προβλήματα του δήμου Θεσσαλονίκης, όπως κάνουν τους τελευταίους μήνες. Αποφασίστηκε, επίσης, στο δημοτικό συμβούλιο να τηρούν ενιαία στάση στις ψηφοφορίες για τα σημαντικά θέματα.

Η δημοτική παράταξη

Πάντως, το μείζον ερώτημα εάν θα συγκροτήσουν ή όχι δημοτική παράταξη, δεν το απάντησαν. Επ’ αυτού έγινε μακρά συζήτηση, σύμφωνα με πληροφορίες, η οποία κατέληξε στο ότι η απόφαση θα ληφθεί εν καιρώ και αφού προηγουμένως γίνουν κάποιες επαφές και συζητήσεις, με συλλογικότητες καθώς και με άλλα στελέχη.

«Θα πρέπει προηγουμένως να διαπιστώσουμε εάν όντως υπάρχει αναγκαιότητα για τη συγκρότηση μιας ακόμη παράταξης και μετά να προχωρήσουμε», δήλωσε στη Voria.gr ένας εκ των πέντε δημοτικών συμβούλων. Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό δεν αναμένεται πριν από το τέλος Οκτωβρίου.

Ο επικεφαλής

Πάντως, τους πέντε απασχόλησε και το ερώτημα, εφόσον προχωρήσει η συγκρότηση παράταξης, με ποιον τρόπο θα επιλεγεί ο επικεφαλής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κουράκης πρότεινε αυτό να προκύψει μέσα από δημοσκόπηση στην οποία θα μετρηθούν όλοι οι πιθανοί ενδιαφερόμενοι. Ωστόσο, υπήρξαν και σκέψεις η επιλογή να γίνει είτε από ένα διευρυμένο σώμα, αποτελούμενο από τα μέλη της νεοσυσταθείσας παράταξης είτε ακόμη και από τους πέντε δημοτικούς συμβούλους. «Βεβαίως, δεν αποκλείεται να προκύψει και κάποια άλλη προσωπικότητα η οποία να είναι αποδεκτή από όλους και να μην χρειάζεται να κινήσουμε καμία άλλη διαδικασία», τόνισε ένας εκ των πέντε.

Θέμα Κουράκη

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση ετέθη θέμα για την παραμονή του κ. Κουράκη στην «Πρωτοβουλία». Από κάποιους διατυπώθηκε η σκέψη ότι ο πρώην αντιδήμαρχος θα πρέπει να αποχωρήσει κι αυτός από την δημοτική παράταξη του Γιάννη Μπουτάρη, όπως έχουν πράξει ήδη οι κ. Ζέρβας και Αβραμόπουλος.

Σε αυτό το αίτημα ο κ. Κουράκης επιφυλάχθηκε για την τελική στάση του.