Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2021
x

ΟΙ ΕΞΥΠΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΣΗ ΣΕ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ

Στόχος η δικτύωση νέων ερευνητών στον τομέα των Μεταφορών, καθώς και την εκπαίδευσή τους στην προετοιμασία και παρουσίαση επιστημονικών δημοσιεύσεων

Στη Θεσσαλονίκη, στις 5-7 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε το Σεμινάριο Νέων Ερευνητών 2019 (YRS19), φιλοξενούμενο από το ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ (Ελληνικό Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας και Δικτύων Μεταφορών του Εθνικού Κέντρου Έρευνας και Τεχνολογίας-ΕΚΕΤΑ), κύριο ελληνικό ερευνητικό φορέα στον τομέα των Μεταφορών κι από τους σημαντικότερους και πλέον αναγνωρισμένους πανευρωπαϊκά, με έδρα στη Θέρμη.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το Σεμινάριο Νέων Ερευνητών διοργανώνεται κάθε 2 χρόνια από κοινού από τις Ευρωπαϊκές Συνομοσπονδίες ECTRI, FEHRL και FERSI, με στόχο τη δικτύωση νέων ερευνητών στον τομέα των Μεταφορών, καθώς και την εκπαίδευσή τους στην προετοιμασία και παρουσίαση επιστημονικών δημοσιεύσεων. Φέτος, στο πλαίσιο του έργου SKILLFUL συμμετείχαν επιπλέον στη διοργάνωση και οι Ευρωπαϊκές Συνομοσπονδίες EURNEX, HUMANIST και WEGEMT, ενώ στο σχετικό σεμινάριο συμμετείχαν περίπου 70 εκπαιδευόμενοι και εκπαιδευτές σχεδόν από όλες τις χώρες της Ευρώπης.

Ο Διευθυντής του ΙΜΕΤ/ΕΚΕΤΑ, Δρ. Ευάγγελος Μπεκιάρης απηύθυνε χαιρετισμό στους νέους ερευνητές, στους μέντορες τους και στα μέλη της συντονιστικής επιτροπής. Ο Επίτιμος προσκεκλημένος και κεντρικός ομιλητής του Σεμιναρίου ήταν ο Dr. Alessandro Coda (Γενικός Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού CLEPA - https://clepa.eu/), o οποίος παρουσίασε τις παρούσες και μελλοντικές τάσεις της αυτοκίνησης και τις επερχόμενες αλλαγές λόγω της χρήσης έξυπνων τεχνολογιών και έξυπνων υλικών σε αυτή.

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του Σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος σε πάνω από 10 sessions και διαδραστικές συνεδρίες, ενώ είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν από το επιστημονικό προσωπικό του ΙΜΕΤ, στις ερευνητικές υποδομές του Ινστιτούτου. Το Συνέδριο ολοκληρώθηκε με την απονομή των βραβείων στις τρεις καλύτερες συμμετοχές.
A+
A-ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ