Skip to main content

Η εξωστρεφής Θεσσαλονίκη και ο καταλύτης για το project Hollywood

Οι συχνές επισκέψεις του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη, ο καταλύτης για τα κινηματογραφικά στούντιο και η κοινή φωτογραφία Γιαννούλη-Νοτοπούλου.

-Τρεις φορές σε διάστημα περίπου τριών εβδομάδων στη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Μπορεί να μην χρησιμοποιεί ως στρατηγείο του το πρωθυπουργικό γραφείο, όπως ο προκάτοχός του, Αλέξης Τσίπρας, πάντως μετά το πρώτο διάστημα ανάληψης των καθηκόντων του είναι κι αυτός τακτικός επισκέπτης στην πόλη. Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο δεν κατάργησε τη δομή που δημιούργησε ο κ. Τσίπρας στο Διοικητήριο, αλλά συνεχίζει και τις διεθνείς επαφές στη Θεσσαλονίκη, που όσο και να θέλουν ορισμένοι να τις θεωρούν τυπικές, αποτελούν μια μεγάλη προβολή της πόλης και μια σημαντική συμβολή στην εξωστρέφειά της και στην ενίσχυση του κομβικού της ρόλου στην νοτιοανατολική Ευρώπη.

-Ενθουσιασμένος ο Κυριάκος Πιερρακάκης με τον Απόστολο Τζιτζικώστα. Ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, που ήρθε στη Θεσσαλονίκη με σχεδόν αποκλειστικό θέμα στην ατζέντα του τα στούντιο τύπου Χόλιγουντ της Millennium Films στη Θέρμη, δήλωνε δημοσίως πως αν δεν ήταν ο περιφερειάρχης, τέτοια εξέλιξη δεν θα υπήρχε τόσο γρήγορα. Μάλιστα, δεν ήταν διόλου φειδωλός στα εγκωμιαστικά σχόλια προς τον κ. Τζιτζικώστα, ούτε και ο περιφερειάρχης για τον υπουργό. Το συγκεκριμένο project εξάλλου είναι mega όχι μόνο για τη Θεσσαλονίκη, αλλά για όλη τη χώρα. Γι' αυτό και οι δυο το έχουν αναλάβει ως προσωπικό τους στοίχημα. Πάντως, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Nu Boyana, Yeriv Lerner, δεν δίστασε να προτείνει στον περιφερειάρχη ρόλο στις ταινίες που πρόκειται να γυριστούν στη Θεσσαλονίκη, οπότε ο κ. Τζιτζικώστας έχει πλέον δυο προτάσεις να σκεφτεί μήπως και αλλάξει καριέρα. Θυμίζουμε ότι έχει και την πρόταση από τον κορυφαίο παραγωγό ταινιών του Bollywood... Γράφει στην κάμερα.

-Με μια κοινή ανάρτησή τους και κοινή φωτογραφία τους επέλεξαν να απαντήσουν στον υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), Θεόδωρο Καράογλου, οι βουλευτές Α' Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου και Χρήστος Γιαννούλης. Ο κ. Καράογλου απέδωσε τη δηκτική ανακοίνωση της κ. Νοτοπούλου απέναντί του για τις δηλώσεις του περί του γνωστού πλέον barbeque, στην εσωτερική μάχη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και στην προσπάθειά τους να προβληθεί ο ένας περισσότερο από τον άλλο. Οι δυο βουλευτές έστειλαν το μήνυμα ότι είναι φίλοι και δεν υπάρχει κανένα σύννεφο στη σχέση τους. Αν πάντως επέλεγε άλλο «δίδυμο» ο υφυπουργός μπορεί και να μην ήταν τόσο εύκολη η... απάντηση.

-Παναγιώτης Ψωμιάδης και Ιωάννης Νασιούλας συμπλέουν. Και για όσους δεν το πιστεύουν ήρθε η συνάντηση της προηγούμενης Παρασκευής να το επιβεβαιώσει. Μάλιστα, ο κ. Ψωμιάδης ανάρτησε σχετική φωτογραφία με το σχόλιο: «Το πολιτικό μέλλον μπροστά του». Φαίνεται ότι η συνεργασία στις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου δεν περιορίζεται μόνον σε όσους εξέλεξαν πολλούς δημοτικούς συμβούλους και είχαν ως κίνητρο τη διοίκηση του δήμου, αλλά επεκτείνεται και στις παρατάξεις της μειοψηφίας, που συγκροτούν τα δικά τους μέτωπα. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε αν αυτή η αλληλοεκτίμηση θα εκφραστεί και με ποιο τρόπο στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου.