Skip to main content

Η Falconeri άνοιξε το πρώτο της κατάστημα στη Θεσσαλονίκη

Στην οδό Τσιμισκή 70, ήρθε το δημοφιλές ιταλικό brand για γυναίκες και άντρες - Οι συλλογές του βασίζονται στα φυσικά νήματα.

Το ντεμπούτο του στην αγορά της Θεσσαλονίκης κάνει το ιταλικό δημοφιλές brand Falconeri, με το νέο του κατάστημα, στην οδό Τσιμισκή, στο νούμερο 70, που άνοιξε προκειμένου να υποδεχθεί το καταναλωτικό κοινό, που εκτιμά την αξία των ακατέργαστων υλικών στα ενδύματα.

Το τρίτο κατάστημα Falconeri στην Ελλάδα, είναι πλέον γεγονός δίνοντας την ευκαιρία σε γυναίκες και άνδρες να ανακαλύψουν συλλογές με βάση φυσικά νήματα επεξεργασμένα με δεξιότητα και κομψότητα.

Το κατάστημα της οδού Τσιμισκή εκτείνεται σε ισόγειο 75 τμ και υπόγειο 150 τμ. Στο παρελθόν στο χώρο στεγαζόταν η αγγλική αλυσίδα αξεσουάρ Accessorize.

Στην Ελλάδα, το πρώτο κατάστημα Falconeri, που ανήκει στον όμιλο Calzedonia και εκπροσωπείται στην ελληνική αγορά από τον όμιλο Calin Α.Ε., άνοιξε στο Golden Hall τον Οκτώβριο του 2016.

Ακολούθησε 2 χρόνια αργότερα το δεύτερο κατάστημα της αλυσίδας στην καρδιά της Αθήνας, στο Σύνταγμα, για να προστεθεί το τρίτο του κατάστημα, στη Θεσσαλονίκη, στην οδό Τσιμισκή.



Τα Falconeri, που εδρεύουν στη Βερόνα της Ιταλίας, δημιουργήθηκαν το 2009 και ειδικεύονται σε ενδύματα με έμφαση τα πλεκτά από κασμίρ και φυσικές ίνες, για άντρες και γυναίκες. Τα είδη της αλυσίδας παράγονται εξ ολοκλήρου στην Ιταλία.

Το σχετικά  νεόκοπο σήμα, που αποκτά ολοένα και περισσότερους οπαδούς διαθέτει περισσότερα από 100 σημεία πώλησης στην Ευρώπη με έμφαση την Ιταλία. Τα Falconeri, αποτελούν το πέμπτο brand του ομίλου Calzedonia (Calzedonia, Intimissimi, Intimissimi Uomo, Tezenis και Falconeri).

Το brand διαθέτει σήμερα 70 σημεία πώλησης στην Ιταλία, ενώ τα υπόλοιπα καταστήματα βρίσκονται στο εξωτερικό μεταξύ των οποίων σε Νέα Υόρκη, Παρίσι, Τόκιο, Hong Kong.

Ο όμιλος Calzedonia δημιουργήθηκε το 1987 από τον Sandro Veronesi και αριθμεί πάνω από 3.500 καταστήματα σε περισσότερες από 33 χώρες στον κόσμο.

Αξίζει να σημειωθεί πως λίγα μέτρα μακρύτερα, στο νούμερο 85 της οδού Τσιμισκή, άνοιξε πρόσφατα, στη Θεσσαλονίκη το πρώτο Tezenis, του ομίλου Calzedonia. Η Tezenis προσφέρει μία μεγάλη γκάμα εσωρούχων, ρούχων και μαγιό.