Skip to main content

Οι Φαραώ του Λευκού Πύργου και οι έξι πληγές της Θεσσαλονίκης

Τι συμβαίνει και δοκιμάζεται με αυτό τον τρόπο η Θεσσαλονίκη και ο λαός της; Για ποιον λόγο τιμωρούνται; Και τι κάνουν οι Φαραώ της πόλης;

Η Θεσσαλονίκη τα τελευταία χρόνια θυμίζει τη βιβλική Αίγυπτο και τις καταστροφές που της έστειλε ο Θεός για να απελευθερώσει τον λαό του Ισραήλ, τις γνωστές Πληγές του Φαραώ. Εκτός από τις μόνιμες και αγιάτρευτες πληγές, όπως το κυκλοφοριακό και η έλλειψη χώρων στάθμευσης, τα έργα-γιοφύρια της Άρτας, η καθαριότητα, το παρεμπόριο, η έλλειψη πρασίνου κ.α. μπορεί κανείς να μετρήσει τουλάχιστον έξι πλήγματα από τις αρχές του 2017 στον δοκιμαζόμενο λαό της Θεσσαλονίκης.

-Πρώτη πληγή: Πυκνό χιόνι έπεσε από τον ουρανό, το αλάτι πάγωσε, τα αυτοκίνητα κοκάλωσαν, έσπασαν οι σωλήνες, πάγωσαν τα σπίτια και στέρεψαν οι βρύσες.

-Δεύτερη πληγή: Η θάλασσα άλλαξε χρώμα, ένα παχύ καφέ δύσοσμο στρώμα απλώθηκε στα ύδατα για 10 ημέρες από το λιμάνι μέχρι το Μέγαρο Μουσικής, η παραλία και τα καταστήματα άδειασαν από κόσμο.

-Τρίτη πληγή (ταυτόχρονα με τη δεύτερη): Σκουπίδια πλημμύρισαν τους δρόμους, βουνά από σακούλες σχηματίστηκαν στις γειτονιές, μία ανυπόφορη μυρωδιά έπνιξε την πόλη.

-Τέταρτη πληγή: Βαριά επιδημία έπληξε τα λεωφορεία με συνέπεια αρχικά να εξαφανίζονται για αρκετές ημέρες από την πόλη. Τα συμπτώματα παραμένουν εμφανή και σήμερα με τον ιό να χτυπά απροειδοποίητα λεωφορεία εν κινήσει. Έτσι, εκπληρώθηκε και η προφητεία που έλεγε «θα έχεις λεωφορεία, αλλά θα είναι σαν να μην έχεις».

-Πέμπτη πληγή: Πυκνό πέπλο ομίχλης κάλυψε για πολλές ημέρες την πόλη, οι αιθέρες ήταν κλειστοί για τα αεροπλάνα, κανείς δεν ήξερε από πού θα πετάξει και αν θα προσγειωθεί.

-Έκτη πληγή: Η πόλη στέγνωσε από νερό, σχολεία έκλεισαν, άνθρωποι έκαναν ουρά στις δημόσιες βρύσες, αδερφός μάλωνε με αδερφό για το τελευταίο εμφιαλωμένο νερό στα ράφια του σούπερ-μάρκετ.

Θεωρείτε παρήγορο το ότι δεν φθάσαμε ακόμη στον αριθμό δέκα, όσες δηλαδή, σύμφωνα με τη Βίβλο, ήταν οι Πληγές του Φαραώ; Κάποιοι το θεωρούν ανησυχητικό και αναρωτιούνται ποια άλλη συμφορά μας περιμένει ας πούμε σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων ή -χτύπα ξύλο- ενός σεισμού.

Τι συμβαίνει και δοκιμάζεται με αυτό τον τρόπο η Θεσσαλονίκη και ο λαός της; Για ποιον λόγο τιμωρούνται;

Και οι Φαραώ της πόλης; Τι κάνουν οι Φαραώ;

Σίγουρα δεν φταίνε αυτοί για τις συμφορές. Δεν μπορεί να τα βάλει κανένας ακόμη και αν είναι δήμαρχος, περιφερειάρχης, υπουργός, επικεφαλής δημόσιου οργανισμού με τον καιρό, τα τυχαία γεγονότα, τη δύναμη της φθοράς, τους συνδικαλιστές, τον ίδιο τον Θεό!

Άρα δεν υπάρχουν ευθύνες, και αν υπάρχουν τις έχει η κεντρική κυβέρνηση και πάντα οι προηγούμενοι.

Οι νυν είναι πάντα παρόντες σε τελετές και ανακοινώνουν σχέδια ετοιμότητας όταν η καθημερινότητα κυλάει σχετικά ομαλά δίπλα στα όμορφα νερά του Θερμαϊκού και στη σκιά του Λευκού Πύργου.

Όπως είναι παρόντες και όταν τελειώσει η κατάσταση έκτακτης ανάγκης για να κάνουν συσκέψεις, να διαπιστώσουν ότι προφανώς και απαιτείται σχεδιασμός και ένα όργανο συντονισμού και κάποιοι να ζητήσουν την απόδοση ευθυνών από αυτούς που ισχυρίζονται ότι όλα λειτούργησαν με τον καλύτερο τρόπο.

Λόγος παραίτησης δεν υφίσταται ποτέ.

Οι Φαραώ δεν παραιτούνται.