Skip to main content

Η FAZ φαντάζεται τον Βαρουφάκη να τα κάνει μαντάρα ως πρόεδρος της ΕΚΤ

Στον οικονομικό καζαμία της FAZ, o πρώην ΥΠΟΙΚ απολαμβάνει το ποτό του με τη Δανάη Στράτου όταν εξ ουρανού καταφθάνει ο Τζορτζ Σόρος...

Παρότι ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης έχει αποχωρήσει για τα καλά από την ενεργό, πολιτική δράση, η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung δεν τον αφήνει στη... λήθη.

Με ένα δηκτικό, ολιγοσέλιδο κόμικ που αντιπροσωπεύει τον... οικονομικό καζαμία του 2016, η FAZ μετατρέπει τον πρώην ΥΠΟΙΚ σε επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, εντούτοις καταλήγει με τον κ. Βαρουφάκη κυνηγημένο να βρίσκει σωτηρία στο Θιβέτ και τη θέση του να αναλαμβάνει ο Δαλάι Λάμα.

Τα σκίτσα ξεκινούν με τον Βαρουφάκη να απολαμβάνει το ποτό του στην ταράτσα του σπιτιού του, με θέα την Ακρόπολη, έχοντας στο πλάι του την Δανάη Στράτου. Ξαφνικά ένα ελικόπτερο φτάνει και κατεβαίνοντας μια ανεμόσκαλα ο μεγαλοεπενδυτής Τζορτζ Σορος προσγειώνεται μπροστά από το ζευγάρι και λέει στον πρώην υπουργό ότι τα χρήματά του βρίσκονται σε κίνδυνο και ότι η μόνη λύση είναι να φύγει ο Ντράγκι και να τον αντικασταστήσει εκείνος.

Στη συνέχεια ο Γιάννης Βαρουφάκης ανεβαίνει στην μηχανή του και σπεύδει στη Φρανκφούρτη για να αναλάβει νέος επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ). Εκεί τον περιμένει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε που, όταν ο Βαρουφάκης του λέει «πρέπει να γίνω ο νέος επικεφαλής της ΕΚΤ», βγαίνει από τα ρούχα του. Όταν όμως ο Βαρουφάκης του ψιθυρίζει κάτι στο αυτί, τότε αυτός αποδέχεται φωνάζοντας «ω, Θεέ μου».

Ακολούθως, τέσσερις κουκουλοφόροι απαγάγουν τον σημερινό επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, την ίδια ώρα που ο Γιάννης Βαρουφάκης βάζει μια ράβδο χρυσού στην τσέπη του.

Ο Μάριο Ντράγκι καταλήγει στο Βατικανό, ενώ ο Βαρουφάκης στέκεται στο εκτυπωτήριο της ΕΚΤ και φωνάζει «τυπώστε χρήμα και γρήγορα». Οι εφημερίδες κυκλοφορούν με τίτλο «Βαρουφάκης ο σωτήρας του ευρώ».

Το κόμικ καταλήγει με τον Σόρος και τους λοιπούς επενδυτές να πανηγυρίζουν για τις ενέργειες Βαρουφάκη και τους μικρούς αποταμιευτές να βγαίνουν στους δρόμους και να διαδηλώνουν κατά του νέου «επικεφαλής» της ΕΚΤ. Εν τέλει, ο Βαρουφάκης το σκάει μαζί με τη σύζυγο του και καταλήγει στο Θιβέτ για διαλογισμό, ενώ τη θέση του παίρνει ο... Δαλάι Λάμα!