Skip to main content

Η Fibran εξαγόρασε το 100% της Gessi Roccastrada - Επένδυση 25 εκατ. ευρώ στην Τσεχία

Η Fibran εξαγόρασε την ιταλική εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διανομή γύψου - Επένδυση 25 εκατ. ευρώ στην Τσεχία

Το 100% της Gessi Roccastrada που ανήκει στην οικογένεια Beltrami, μιας ιταλικής εταιρείας που δραστηριοποιείται στην παραγωγή και διανομή γύψου, εξαγόρασε η Fibran Spa, θυγατρική του ελληνικού ομίλου παραγωγής μονωτικών υλικών -με οχτώ εργοστάσια στην Ευρώπη- και έδρα την Τερπνή Σερρών.

Η γκάμα προϊόντων της ιταλικής εταιρείας περιλαμβάνει προϊόντα γύψου ενισχυμένα με ίνες γύψου, στόκους και προϊόντα εξομάλυνσης, ενώ η Gessi Roccastrada κατέχει στην ιδιοκτησία της τα πιο σημαντικά λατομεία φυσικού γύψου στη λεκάνη εξόρυξης της Roccastrada.

Με τη συγκεκριμένη συμφωνία, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, η Fibran αποκτά άλλο ένα σημαντικό κομμάτι της ιταλικής αγοράς προϊόντων ξηράς δόμησης,  για την οποία η ιταλική θυγατρική παράγει και διανέμει μια σειρά προϊόντων με τα εμπορικά σήματα FIBRANgyps (πάνελ, φύλλα γυψοσανίδας, φύλλα για εξωτερικούς χώρους και αξεσουάρ για ξηρά συστήματα), FIBRANgeo (πάνελ από πετροβάμβακα) και FIBRANxps (πάνελ από εξηλασμένη διογκωμένη πολυστερίνη).

Σύμφωνα με την ενημέρωση, η εξαγορά της ιταλικής εταιρείας Gessi Roccastrada αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής της Fibran για ενίσχυση της παρουσίας της στην ιταλική αγορά και στις κύριες ευρωπαϊκές αγορές, μέσω της άμεσης διαθεσιμότητας πρώτων υλών υψηλότερης ποιότητας απευθείας από τα λατομεία. «Χάρη στην ιστορική εξειδίκευση της Gessi Roccastrada στην παραγωγή προϊόντων με βάση τον γύψο, η Fibran είναι σε θέση να επεκτείνει περαιτέρω τη γκάμα των λύσεών της για να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες απαιτήσεις της αγοράς. Επιπλέον, η εγγύτητα των δύο εταιρειών στην περιοχή της Roccastrada της επαρχίας Grosseto αποφέρει συνέργειες και οικονομίες κλίμακας προς όφελος και των δύο», επισημαίνεται.

“Η Fibran, σε λιγότερο από 50 χρόνια, από οικογενειακή ελληνική επιχείρηση έχει μετατραπεί σε πολυπολιτισμικό οργανισμό που έχει παραγωγική δραστηριότητα σε 7 χώρες και εμπορική παρουσία σε 63 χώρες, πάντα όμως διαπνεόμενοι από τις αρχές με τις οποίες μας ενέπνευσε ο ιδρυτής μας, Δημήτρης Αναστασιάδης” αναφέρει ο Κωνσταντίνος Ψαρούλης, Διευθύνων Σύμβουλος της Fibran Spa. “Στην Ιταλία ξεκινήσαμε αυτό το όμορφο ταξίδι το 2009 όταν και προχωρήσαμε στην απορρόφηση της μονάδας παραγωγής γυψοσανίδων Roccastrada. Η βασική εταιρική μας δραστηριότητα επικεντρώνεται στην παραγωγή υλικών για θερμομόνωση, ακουστική μόνωση και παθητική πυροπροστασία στον τομέα των αστικών και βιομηχανικών κτιρίων. Με την εξαγορά της Gessi Roccastrada, εκτός από την εξασφάλιση πρόσβασης σε πρώτη ύλη γύψου υψηλής καθαρότητας για προϊόντα υψηλής ποιότητας, μπορούμε να επεκτείνουμε τις λύσεις ξηράς δόμησης ανταποκρινόμενοι σε μια ολοένα και πιο απαιτητική ζήτηση στον κλάδο, τόσο στην ιταλική όσο και στη διεθνή αγορά”.

Επένδυση 25 εκατ. ευρώ της FIBRAN στην Τσεχία

Εν τω μεταξύ, η FIBRAN ανακοίνωσε ότι ολοκληρώνει τη νέα της επένδυση στην Τσεχία. Στη βιομηχανική ζώνη Most Joseph της Τσεχίας ολοκληρώνεται η νέα γραμμή παραγωγής, συνολικής έκτασης 100.000 τ.μ. και παραγωγικής δυναμικότητας 400.000 κ.μ., εξηλασμένης πολυστερίνης FIBRANxps.

Σύμφωνα με τη FIBRAN, «το νέο εργοστάσιο αποτελεί στρατηγικό μοχλό για την περαιτέρω διείσδυση της εταιρείας στις πιο απαιτητικές ευρωπαϊκές αγορές της Κεντρικής Ευρώπης και ειδικότερα στις αγορές της Γερμανίας, Πολωνίας, Ολλανδίας και Βελγίου.  Η νέα παραγωγική μονάδα σχεδιάστηκε και κατασκευάστηκε με τη γνώση, την εμπειρία και τις αξίες του ομίλου FIBRAN καθώς και με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας εξασφαλίζοντας κορυφαία ποιότητα πιστοποιημένων θερμομονωτικών προϊόντων και βλέμμα προς την καινοτομία και το μέλλον με το νέο εργαστήριο έρευνας & ανάπτυξηςΟ.

Ο Κωνσταντίνος Ψαρούλης, Διευθύνων Σύμβουλος της FIBRAN d.o.o δήλωσε: “Με τη νέα επένδυση της FIBRAN στην Τσεχία, είμαστε ακόμη πιο κοντά στον καθορισμένο στόχο της περαιτέρω ενίσχυσης της θέσης μας ως ενός από τους κορυφαίους κατασκευαστές θερμομονωτικών υλικών. Διαθέτουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία, τις ικανότητες και τα κίνητρα για να γίνουμε ακόμα καλύτεροι και πιο αναγνωρίσιμοι!”.
                                                                                                                              
Πλέον, η FIBRAN στοχεύει να παραμείνει ο ποιοτικότερος και ταυτόχρονα από τους μεγαλύτερος παραγωγός εξηλασμένης πολυστερίνης στην Ευρώπη.

Με 8 παραγωγικές μονάδες όλων των μονωτικών προϊόντων- εξηλασμένης πολυστερίνης FIBRANxps, πετροβάμβακα FIBRANgeo, διογκωμένης πολυστερίνης FIBRANeps και ξηράς δόμησης/ προϊόντων γύψου FIBRANgyps- σε Ελλάδα, Σλοβενία, Τσεχία, Πορτογαλία, Ιταλία, Βουλγαρία και Βόρεια Μακεδονία και με θυγατρικές σε 12 χώρες, η FIBRAN διευρύνει την παρουσία της σε 56 χώρες επιβεβαιώνοντας τον τίτλο της Παγκόσμιας Ελληνικής, καταλήγει η ανακοίνωση.