Skip to main content

Η FIFA «αθωώνει» τον Πλατινί στην εποχή του Ινφαντίνο

Η Επιτροπή Ηθικής αποσύρει ορισμένες από τις βασικές κατηγορίες της κατά του πρώην προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου

Λίγους μήνες μετά την ανάληψη της προεδρίας της FIFA από το δεξί χέρι του, Τζιάνι Ινφαντίνο, η Παγκόσμια Ομοσπονδία, φέρεται να ανασκευάζει το πόρισμά της και η Επιτροπή Ηθικής να αποσύρει ορισμένες από τις βασικές κατηγορίες της κατά του Μισέλ Πλατινί.

Ο Γάλλος παράγοντας που έχει κατηγορηθεί για διαφθορά και απάτη στο σκάνδαλο που τον συνέδεσε με τον Σεπ Μπλάτερ (σ.σ. στην υπόθεση της παράτυπης πληρωμής περίπου δύο εκατομμυρίων ευρώ), πλέον, φαίνεται πως βρήκε το… μονοπάτι της κάθαρσης του ονόματός του.

Ωστόσο, ο Γάλλος έχει ακόμη πολύ δρόμο μπροστά του, καθώς εμπλέκεται και στις λίστες που αφορούν στο τεράστιο σκάνδαλο φοροδιαφυγής των «Panama Papers».

Πάντως σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, η Επιτροπή της FIFA που είχε εισηγηθεί την τιμωρία του Πλατινί, φέρεται να έχει ανακαλέσει τις κατηγορίες της διαφθοράς και της πλαστογραφίας και εάν κάτι τέτοιο αποδειχτεί, τότε μπορεί να αναιρέσει ακόμη και τον εξαετή αποκλεισμό που έχει επιβληθεί στον Γάλλο παράγοντα από κάθε ενασχόληση με το ποδόσφαιρο.

Η ακρόαση του Πλατινί στο CAS είναι προγραμματισμένη για την προσεχή Παρασκευή και εάν Γάλλος δικαιωθεί, τότε θα μπορεί να επιστρέψει στην προεδρία της UEFA.