Skip to main content

Η «Φυσικό Αέριο» μπήκε στα σπίτια Θεσσαλονικέων και Θεσσαλών

Η «Φυσικό Αέριο - Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας» έκανε... απόβαση στη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλία και δρέπει ήδη καρπούς, με ανταγωνιστικά προϊόντα

Δυναμικό «μπάσιμο» στην αγορά του φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας έχει πετύχει από τον πρώτο, κιόλας, χρόνο λειτουργίας της ως ολοκληρωμένος ενεργειακός πάροχος η «Φυσικό Αέριο - Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας», που στο δεύτερο μισό του 2018, μάλιστα, πάτησε... πόδι και σε Βόρεια Ελλάδα και Θεσσαλία, με ιδιαίτερα αξιόλογες επιδόσεις από την πρώτη στιγμή. Από τον περασμένο Αύγουστο, πολλοί ήταν οι Θεσσαλονικείς που επισκέφθηκαν το πρώτο κατάστημα της εταιρείας στην πόλη, στην Καλαμαριά, την εμπιστεύθηκαν και αποφάσισαν, κυριολεκτικά, να τη βάλουν στο σπίτι τους. Ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για την εταιρεία είναι και τα μηνύματα που έρχονται από το κατάστημα της Λάρισας, από το οποίο εξυπηρετούνται καταναλωτές και από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας.

Ήδη, μέσα σε αυτόν τον έναν χρόνο, η εταιρεία καταγράφει αύξηση 35% στο σύνολο του χαρτοφυλακίου της: σήμερα, 400.000 νοικοκυριά καλύπτουν τις ενεργειακές τους ανάγκες με τη «Φυσικό Αέριο», η οποία, ταυτοχρόνως, τροφοδοτεί 9.000 επιχειρήσεις και βιομηχανίες κάθε μεγέθους και κλάδου, αλλά και περισσότερα από 1.200 σχολεία και δημόσια κτήρια. Ενδεικτικό της διείσδυσης της εταιρείας στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας είναι το γεγονός ότι ένας στους τρεις καταναλωτές φυσικού αερίου που την έχει προτιμήσει έχει επιλέξει, συγχρόνως, να ηλεκτροδοτείται από αυτήν.

Σε συνέντευξή της στη Voria.gr, η διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας της «Φυσικό Αέριο - Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας», Ελένη Ράπτη, εξηγεί γιατί η εταιρεία έχει κερδίσει τόσο γρήγορα την εμπιστοσύνη των καταναλωτών, αναλύει τα οφέλη που αποκομίζουν εφόσον την επιλέξουν και τις διευρυμένες δυνατότητες που τους αποφέρουν σε προστιθέμενη αξία, παραθέτει τα, ιδιαίτερα ανταγωνιστικά, συνδυαστικά πακέτα που παρέχονται και εξηγεί τη στρατηγική, όπως τη χαρακτηρίζει, επιλογή της... απόβασης στον Βορρά. Επισημαίνει, δε, την ειδοποιό διαφορά σε σχέση με τον ανταγωνισμό, και υπογραμμίζει ότι οι καλύτεροι πρεσβευτές εταιρείας είναι οι πελάτες της, καθώς, όπως λέει, 9 στους 10 προτείνουν σε άλλους τη «Φυσικό Αέριο».



Η «Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας», όχι με τη σημερινή της μορφή, διανύει μακρά περίοδο ζωής, 160 ετών, γεγονός που την καθιστά τον ιστορικότερο εν Ελλάδι πάροχο. Ταξιδεύοντας πίσω στον χρόνο και φτάνοντας στο σήμερα, πώς ορίζεται το ιστορικό της αποτύπωμα και ποια η παρακαταθήκη για το μέλλον;

 

Πράγματι, η ιστορία της Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας ξεκινάει μαζί με την ιστορία της εταιρείας που έφερε για πρώτη φορά το φως με το φωταέριο στην Αθήνα και συνεχίζει μέχρι σήμερα.

Όλα αυτά τα χρόνια, η εταιρεία προσφέρει ολοκληρωμένες και αποτελεσματικές ενεργειακές λύσεις με αξιοπιστία και υπευθυνότητα και έχει πετύχει να διαμορφώσει ένα σημαντικό αποτύπωμα στην ελληνική κοινωνία και οικονομία μέσα από επενδύσεις σε υποδομές και την σταθερή προσπάθεια για διαμόρφωση ανταγωνιστικών τιμών στο φυσικό αέριο.

 

Η Έλενα Ράπτη, διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας της «Φυσικό Αέριο - Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας»

 

Αυτή λοιπόν είναι η βάση μας, η αφετηρία μας και η πολύτιμη κληρονομιά μας. Από εκεί ξεκινήσαμε και πλέον συνεχίζουμε δυναμικά να δραστηριοποιούμαστε σε ένα νέο περιβάλλον, μεταφέροντας μαζί μας όλα τα μοναδικά πλεονεκτήματα που μας κάνουν να διαφοροποιούμαστε.  

Αποτελώντας πλέον έναν ολοκληρωμένο πάροχο ενέργειας, προσφέρουμε ανταγωνιστικά πακέτα φυσικού αερίου και ηλεκτρικού ρεύματος σε οικιακούς, βιομηχανικούς και επαγγελματικούς καταναλωτές, λειτουργώντας πάντα με την ίδια ακεραιότητα και υπευθυνότητα.

Ποια είναι η ειδοποιός διαφορά της «Φυσικό Αέριο» σε σχέση με τον ανταγωνισμό; Γιατί ο καταναλωτής θα δικαιωθεί εφόσον την επιλέξει;

 

Αν έπρεπε να απαντήσω με μια μόνο φράση αυτή θα ήταν: για την αξιοπιστία μας!

Κάτι που έρχεται ως φυσική συνέπεια της μακράς και συνεπούς πορείας που έχουμε διαγράψει στον χώρο της ενέργειας, αλλά και της ίδιας της κουλτούρας της εταιρείας, που επενδύει στις μακροπρόθεσμες σχέσεις με τους καταναλωτές της και όχι σε εφήμερους εντυπωσιασμούς.

Κύρια προτεραιότητά μας, άλλωστε, είναι να διατηρούμε την εμπιστοσύνη των πελατών μας, μέσα από αποτελεσματική εξυπηρέτηση με ανθρώπινο πρόσωπο και προσφέροντας υπηρεσίες και προϊόντα που τους αξίζουν και που ήταν μέχρι τώρα διαθέσιμα μόνο σε ώριμες αγορές, όπως αυτές της Δυτικής Ευρώπης.

Παράλληλα όμως προσφέρουμε μια σειρά από  πλεονεκτήματα που ενισχύουν συνολικά το προϊόν που προσφέρουμε στον καταναλωτή, όπως:

- ανταγωνιστικότητα τιμών
- συνδυαστικά προϊόντα ρεύματος και φυσικού αερίου με διευρυμένες δυνατότητες
- σειρά από σημαντικές συνεργασίες με κορυφαίες εταιρείες άλλων κλάδων που μας δίνουν τη δυνατότητα να προσφέρουμε μοναδικά προνόμια στους πελάτες μας
- συνολική αναβάθμιση και εξέλιξη της εμπειρίας εξυπηρέτησης, μέσα από καινοτόμες και εξατομικευμένες υπηρεσίες
- συστηματική γεωγραφική επέκταση


 
Ποια τα οφέλη που απολαμβάνουν τα νοικοκυριά, οι επαγγελματίες και οι βιομηχανίες που στρέφονται στη «Φυσικό Αέριο»; Πόσο σημαντικά είναι για την τσέπη του καταναλωτή τα συνδυαστικά πακέτα φυσικού αερίου και ηλεκτροδότησης;

 

Τα συνδυαστικά προϊόντα για φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια που προσφέρουμε παρέχουν διευρυμένες δυνατότητες και δημιουργούν προστιθέμενη αξία για τους πελάτες μας.

Συγκεκριμένα, στο φυσικό αέριο μπορούμε να καλύψουμε τις ανάγκες των καταναλωτών σε οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας υπάρχει δίκτυο φυσικού αερίου, ενώ στην ηλεκτρική ενέργεια απευθυνόμαστε στο σύνολο της χώρας.

Ειδικότερα, επιλέγοντας το πακέτο Energy Double Play (φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα) ο καταναλωτής κερδίζει επιπλέον έκπτωση 10% στο ηλεκτρικό ρεύμα, ενώ για νέες συνδέσεις στο ρεύμα με το προϊόν Ρεύμα οικιακό 24/7 νυχτερινό μπορεί να απολαύσει τιμή κιλοβατώρας χαμηλότερη και από τη νυχτερινή, όλο το 24ωρο. Το σημαντικό είναι ότι η εταιρεία μας έχει σχεδιάσει διαφορετικά προϊόντα που ανταποκρίνονται στις προσωποποιημένες ανάγκες των καταναλωτών μας.

Παράλληλα, μέσα από τις συνεργασίες μας με κορυφαίες εταιρείες όπως η Vodafone, η Alpha Bank αλλά και η Interamerican, έχουμε εξασφαλίσει σημαντικά δωρεάν προνόμια για τους πελάτες μας δημιουργώντας ακόμα μεγαλύτερο όφελος για τους ίδιους.

 

Πώς υποδέχθηκαν οι Θεσσαλονικείς την Εταιρεία, μετά την πρόσφατη επέκτασή της στην πόλη;

 

Το πρώτο μας κατάστημα στην πόλη της Θεσσαλονίκης (Εθνικής Αντιστάσεως 38Α Καλαμαριά) μετρά μόλις μερικούς μήνες ζωής (από τον Σεπτέμβριο του 2018), ωστόσο οι κάτοικοι της πόλης το έχουν ήδη αγκαλιάσει, τιμώντας με την εμπιστοσύνη τους τη Φυσικό Αέριο Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας.

Είμαστε φυσικά ιδιαίτερα χαρούμενοι γι’ αυτό. Ήταν άλλωστε στρατηγική επιλογή να ξεκινήσουμε την επέκτασή μας από την Βόρεια Ελλάδα και ειδικότερα από τη Θεσσαλονίκη, καθώς πρόκειται για μια ώριμη αγορά με ευρύ δίκτυο φυσικού αερίου και πλήρη εξοικείωση με τη συγκεκριμένη μορφή ενέργειας.

Ήδη, έχουμε επιτύχει σημαντικό μερίδιο στην αγορά αερίου στην περιοχή και σε αυτό έχει βοηθήσει σημαντικά και το δίκτυο των συνεργατών μας. Μάλιστα παρακολουθώντας τις ανάγκες των καταναλωτών στη Βόρεια Ελλάδα σχεδιάσαμε και διαθέσαμε στην αγορά ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό προϊόν που κέρδισε την εμπιστοσύνη των καταναλωτών. Έτσι, έχουμε ήδη πετύχει πολλές νέες συνδέσεις με οικιακούς καταναλωτές αλλά κι επαγγελματίες, οι οποίες θα πολλαπλασιαστούν μέσα στο 2019 κρίνοντας και από τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου.



Ποιο είναι το σχέδιο επέκτασης για την Κεντρική Μακεδονία και τη Βόρεια Ελλάδα εν γένει; Σε τι φάση βρίσκεται η γεωγραφική εξάπλωση στη Θεσσαλία και ποιος ο απολογισμός για την περιοχή;

 

Η συστηματική γεωγραφική επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της εταιρείας  σε όλη τη χώρα είναι βασικό στοιχείο του στρατηγικού μας σχεδιασμού. Είναι άλλωστε και ένα από τα στοιχεία που μας διακρίνουν στο νέο περιβάλλον που έχει δημιουργηθεί στον κλάδο της ενέργειας.

Προσφέρουμε μοναδική εμπειρία εξυπηρέτησης τόσο στη Θεσσαλονίκη αλλά και στη Λάρισα, όπου, με έδρα το συγκεκριμένο κατάστημα, οι κάτοικοι της Θεσσαλίας είδαν πολύ γρήγορα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που παρέχουμε και υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση και στους τέσσερις νομούς.

Αξίζει να επισημάνουμε ότι οι καταναλωτές στο σύνολο της επικράτειας έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα προϊόντα μας, να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς τους και να ενημερωθούν για τις υπηρεσίες μας μέσα από το ευρύτατο δίκτυο καταστημάτων της Vodafone, με την οποία έχουμε αποκλειστική συνεργασία.



Πόσα νοικοκυριά στη χώρα έχουν επιλέξει τη θέρμανση με τη Φυσικό Αέριο και πόσοι συνδυαστικά με την ηλεκτροδότηση;

 

Νιώθουμε πραγματικά υπερήφανοι που στα νέα δεδομένα της αγοράς ενέργειας και στον πρώτος χρόνο λειτουργίας της Φυσικό Αέριο ως ολοκληρωμένου ενεργειακού παρόχου μας ακόμη περισσότεροι καταναλωτές μας επιβράβευσαν με την εμπιστοσύνη τους και μας έβαλαν στο σπίτι τους. Είναι χαρακτηριστικό πως στην απελευθερωμένη αγορά ενέργειας η εταιρεία μας καταγράφει αύξηση 35% αύξηση στο σύνολο του χαρτοφυλακίου της. Σήμερα, συνολικά 400.000 οικιακοί καταναλωτές καλύπτουν τις ενεργειακές τους ανάγκες με την Φυσικό Αέριο ενώ τροφοδοτούμε 9.000 επιχειρήσεις και βιομηχανίες κάθε μεγέθους και κλάδου. Παράλληλα, περισσότερα από 1.200 σχολεία και κτήρια του Δημοσίου παίρνουν «ενέργεια» από τη Φυσικό Αέριο. Χαρακτηριστικό, δε, είναι ότι ένας στους τρεις καταναλωτές φυσικού αερίου προμηθεύεται και ηλεκτρικό ρεύμα από εμάς.

Αναμφίβολα, αυτό είναι μια απόδειξη της συνέπειας και της σχέσης εμπιστοσύνης που έχουμε καλλιεργήσει όλα αυτά τα χρόνια με τους πελάτες μας, οι οποίοι έχουν αναδειχθεί ως οι καλύτεροι πρεσβευτές μας. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι 9 στους 10 μας προτείνουν.