Skip to main content

Οι γαλάζιων αποχρώσεων φημολογούμενες υποψηφιότητες για τον δήμο Θεσσαλονίκης

Ο συνεπής Γ. Οικονόμου, οι ευχές για τα γενέθλια Ζέρβα στο δημοτικό συμβούλιο και το γνωστό στη Θεσσαλονίκη πρόσωπο επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

-Πριν το καλοκαίρι άρχισε να καταγράφεται μεγάλη κινητικότητα στα αυτοδιοικητικά της Θεσσαλονίκης, καθώς οι περισσότεροι επίδοξοι δήμαρχοι θεωρούν ότι αυτό είναι το κατάλληλο χρονικό σημείο για να αρχίσουν να δουλεύουν τις υποψηφιότητές τους. Λογικό αν κάποιος σκεφτεί ότι μεσολαβεί η θερινή περίοδος που δεν ενδείκνυται για τέτοιες συναντήσεις και εγχειρήματα, ενώ το φθινόπωρο ήδη θα μετράμε έναν χρόνο πριν τις επόμενες δημοτικές εκλογές. Εφόσον τελικά η κυβέρνηση δεν ξαναλλάξει τον δικό της νόμο και δεν μεταθέσει εκ νέου την ημερομηνία διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών από τον Οκτώβριο του 2023 που είναι σήμερα. Στον δήμο Θεσσαλονίκης οι φήμες θέλουν να οργανώνονται πολλοί και διάφοροι για να κατεβούν στις εκλογές απέναντι στον Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο οποίος επίσης οργανώνει τη δική του παράταξη. Δρόσος Τσαβλής και Ανδρέας Παπαμιμίκος ακούγονται για υποψήφιοι δήμαρχοι και φέρονται να έχουν κάνει κινήσεις για νέες παρατάξεις. Ακούγονται και διάφορα άλλα ονόματα για υποψήφιοι δήμαρχοι, όμως αυτό που έχει αξία είναι ότι σχεδόν στο σύνολό τους προέρχονται από τη «γαλάζια» πολυκατοικία της πόλης. Ίδωμεν.

-Την Παρασκευή 20 Μαΐου το τρίτο briefing του κυβερνητικού εκπροσώπου στη Θεσσαλονίκη. Αν μη τι άλλο ο κ. Γιάννης Οικονόμου αποδεικνύεται απολύτως συνεπής στην εξαγγελία του ότι μια φορά τον μήνα θα γίνεται η ενημέρωση των συντακτών στη Θεσσαλονίκη. Θα έχει ενδιαφέρον και η επιλογή του τοπικού θέματος αυτή τη φορά από την κυβέρνηση για να μας ενημερώσει. Το πείραμα πάντως στέφεται με επιτυχία κι έχει κι αυτό την αξία του και την προστιθέμενη αξία για τη Θεσσαλονίκη.

-Στην αγαπημένη του αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου έκανε τα γενέθλιά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας. Προφανώς θα ήθελε να τα γιορτάσει κάπου αλλού, όμως έτυχε η συνεδρίαση να έχει προγραμματιστεί την ημέρα των γενεθλίων του. Για την ακρίβεια, η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου διήρκεσε μέχρι τα μεσάνυχτα, ξημερώνοντας την ημέρα των γενεθλίων, οπότε ο κ. Ζέρβας άρχισε να δέχεται ευχές. Μαθαίνω ότι μετά τη συνεδρίαση μαζεύτηκε και μια διαπαραταξιακή παρέα, την οποία ο κ. Ζέρβας κέρασε ένα ποτάκι, σε μια χαλαρή αλλά εορταστική μίνι έξοδο.

-Μια συνάδελφος, που έχει συνδέσει τα πρώτα της επιτυχημένα βήματα στη δημοσιογραφία με τη Θεσσαλονίκη, η Στεφανία Μουρελάτου, ανέλαβε την επικοινωνία του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. Η κ. Μουρελάτου είναι από τα πλέον προβεβλημένα πρόσωπα πλέον στην ελληνική τηλεόραση και τα δείγματα γραφής που έχει δώσει την έχουν καθιερώσει στη δημοσιογραφική πιάτσα ως μια εξαιρετική συνάδελφο. Ανάλογη εικόνα άφησε και στο διάστημα που ασκούσε το επάγγελμα και στη Θεσσαλονίκη, με αποτέλεσμα να είναι αγαπητή από όλους τους δημοσιογράφους. Καλή επιτυχία στα νέα της καθήκοντα.