Skip to main content

Η Γαλλία τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2021

Η χώρα αποδέχθηκε τη σχετική πρόταση της διοίκησης της ΔΕΘ - Helexpo - Τι ανέφερε στη λιτή του δήλωση ο νέος πρέσβης της Γαλλίας.

Η Γαλλία θα είναι η τιμώμενη χώρα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το 2021 αποδεχόμενη τη σχετική πρόταση της διοίκησης της ΔΕΘ Helexpo. Αυτό ανακοίνωσε ο νέος πρέσβης της Γαλλίας Πατρίκ Μεζονάβ κατά τη διάρκεια δεξίωσης του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου στη Θεσσαλονίκη, όπου έδωσαν το παρών μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο υφυπουργός Εσωτερικών(Μακεδονίας -Θράκης) Θεόδωρος Καράογλου, η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου, εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων και επιχειρηματίες.



Ο κ. Μεζονάβ, που θα αναλάβει επίσημα τα καθήκοντά του τις επόμενες ημέρες επισκέφθηκε σήμερα το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, στο οποίο έχουν επενδύσει οι Γάλλοι της Terminal Link συμμετέχοντας στην κοινοπραξία που ελέγχει το 67% της ΟΛΘ ΑΕ. Ο νέος πρέσβης και στελέχη του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου συναντήθηκαν με τη διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ και ενημερώθηκαν για την πορεία των επενδύσεων. Σημειώνεται ότι στη λιτή τοποθέτησή του στη δεξίωση ο κ. Μεζονάβ εξέφρασε την πεποίθηση ότι στο μέλλον θα έχει πολλές ευκαιρίες να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου Λοράν Τουιλιέ τόνισε ότι οι γαλλικές επενδύσεις στην Ελλάδα ανέρχονται σε 2 δισ. ευρώ και έχουν δημιουργήσει 15.000 θέσεις εργασίας. «Οι γαλλικές εταιρείες παρέμειναν στην Ελλάδα ατη διάρκεια της κρίσης και δεν εκμεταλλεύτηκαν τις συνθήκες για να μειώσουν μισθούς ή να αποφύγουν φόρους. Τώρα είναι η ώρα να αναπτύξουμε περαιτέρω τις οικονομικές μας σχέσεις», σημείωσε. Υπογράμμισε δε ότι το Ελληνογαλλικό Επιμελητήριο είναι αφοσιωμένο στον στόχο της προώθησης της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού.