Skip to main content

Η Gazprom μειώνει στο 20% τη ροή φυσικού αερίου μέσω του αγωγού Nord Stream1

Νέα περικοπή του φυσικού αερίου προς τη Γερμανία -Ως αιτία η Gazprom αναφέρει την παύση της λειτουργίας μίας ακόμη τουρμπίνας του αγωγού για συντήρηση

Η Gazprom ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι θα μειώσει τη ροή του φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream1 προς τη Γερμανία στο 20% της συνολικής χωρητικότητάς του.

Ως αιτία της νέας περικοπής, η εταιρεία ανέφερε την παύση της λειτουργίας μίας ακόμη τουρμπίνας του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream1 για συντήρηση.

Ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός είχε ήδη περικόψει τη ροή του φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream1.

Επί του παρόντος, τη Δευτέρα η παροχή φυσικού αερίου μέσω του αγωγού αυτού βρίσκεται μόλις στο 40% της συνολικής ικανότητάς του και, πλέον, από την Τετάρτη 27 Ιουλίου η ροή θα πέσει στο 20%, στο μισό δηλαδή.

Η Gazprom είπε, όπως μεταφέρει το iefimerida, ότι η παροχή από την Τετάρτη θα μειωθεί στα 33.000.000 κυβικά μέτρα την ημέρα -μόλις το ήμισυ της τρέχουσας, ήδη μειωμένης, ροής.

Η Gazprom ξανάρχισε τις ροές φυσικού αερίου μέσω του Nord Stream1 την περασμένη εβδομάδα μετά από ένα διάλειμμα 10 ημερών για συντήρηση, αλλά η ροή επανήλθε μόνο στο 40% της χωρητικότητας του αγωγού - επίπεδο στο οποίο η Ρωσία δήλωσε ότι αναγκάστηκε να μειώσει τις ποσότητες τον Ιούνιο λόγω της καθυστερημένης επιστροφής τουρμπίνας που βρισκόταν για συντήρηση στον Καναδά.