Skip to main content

Θεσσαλονίκη: Οι γερανοί του Μετρό... φόρεσαν τα γιορτινά τους (vid)

Υπό τους ήχους των Batala Salonica οι οποίοι ντύθηκαν εργαζόμενοι του Μετρό, ξεκίνησε η εορταστική περίοδος των Χριστουγέννων στη Θεσσαλονίκη.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στον δήμο Θεσσαλονίκης ενόψει των Χριστουγέννων συμμετέχει για δεύτερη συνεχή χρονιά η Αττικό Μετρό Α.Ε., φωτίζοντας τους γερανούς των εργοταξίων στην Αγίας Σοφίας και το Σιντριβάνι, στο κέντρο της πόλης.

Υπό τους ήχους των Batala Salonica, που... ντύθηκαν εργαζόμενοι του Μετρό, δεκάδες πολίτες στήθηκαν στη συμβολή των οδών Αγίας Σοφίας και Εγνατίας για να γιορτάσουν και τυπικά την έναρξη της εορταστικής περιόδου.

Παρόντες στην εκδήλωση ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, η αντιδήμαρχος Άννα Αγγελίδου- Πολυχρονιάδου, ο γ.γ. του δήμου, Θωμάς Ψαρράς και φυσικά ο πρόεδρος της εταιρείας, Γιάννης Μυλόπουλος.

«Με τη φωταγώγηση των γερανών ξορκίζουμε τα κακά πνεύματα που έχουν καθίσει πάνω από το Μετρό»δήλωσε αστειευόμενος ο κ. Μυλόπουλος, ο οποίος παραδέχτηκε την ταλαιπωρία των πολιτών τα τελευταία χρόνια. Παράλληλα, χαρακτήρισε την κίνηση αυτή συμβολική, καθώς «οι γερανοί μοιάζουν με μεγάλα χριστουγεννιάτικα δέντρα που συμβολίζουν το εργοτάξιο, τα έργα και το μέτρο που έρχεται».

Σημειώνεται πως στις 8 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους η φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου του δήμου, ενώ θα ακολουθήσει συναυλία με τον Γιώργο Σαμπάνη.