Skip to main content

Η Γερμανία εμπιστεύεται τη χώρα μας

Την εμπιστοσύνη της Γερμανίας στις δυνατότητες της Ελλάδας να μπορέσει να υπερβεί την κρίση, επαναβεβαίωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημ
Την εμπιστοσύνη της Γερμανίας στις δυνατότητες της Ελλάδας να μπορέσει να υπερβεί την κρίση, επαναβεβαίωσε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε κατά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Καλωσορίζοντας τον Γερμανό ΥΠΕΞ, ο κ. Κάρολος Παπούλιας εμφανίστηκε βέβαιος ότι η κρίση θα ξεπεραστεί:

«Ελπίζω -είμαι βέβαιος – ότι εμείς θα ξεπεράσουμε την κρίση, αλλά πρέπει να το πιστέψετε και εσείς ότι η Ελλάδα έχει τη θέληση και τη δυνατότητα να ξεπεράσει την κρίση». «Άλλωστε», πρόσθεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «νομίζω ότι οι δυσκολίες της Ελλάδος είναι γενικότερες δυσκολίες. Βλέπω στην Ισπανία το έλλειμμα, υπάρχουν και εκεί αρκετές δυσκολίες και νομίζω ότι είναι γενικότερη δυσκολία για το νόμισμά μας, το ευρώ».

«Όχι μόνο η Γερμανία αλλά και εγώ προσωπικά νιώθω πολύ στενά συνδεδεμένος με την Ελλάδα. Ενδεικτικά σας λέγω ότι ο καθηγητής μου, στον οποίο έγραψα τη διδακτορική μου εργασία, είναι ο κ. Δημήτρης Τσάτσος. Και νιώθουμε πραγματικά μεγάλη εμπιστοσύνη στις δυνατότητες της Ελλάδας να μπορέσει να υπερβεί αυτή την κρίση», δήλωσε από την πλευρά του ο κ. Βεστερβέλε.