Skip to main content

Η Γερμανία εντείνει τους τυχαίους ελέγχους στα σύνορα

Η έμφαση θα δίνεται στα εσωτερικά σύνορα των γερμανικών κρατιδίων, λαμβανομένων υπόψη των οδών που χρησιμοποιούνται για την παράνομη μετανάστευση

Τους τυχαίους ελέγχους στα σημεία διέλευσης στα σύνορα ανακοίνωσε ότι κλιμακώνει γερμανική ομοσπονδιακή αστυνομία.

«Τα πρόσωπα στα οποία έχει απαγορευθεί η επανείσοδος στη χώρα θα επαναπροωθούνται σε όλα τα εσωτερικά γερμανικά σύνορα», ανέφερε το αρχηγείο της γερμανικής ομοσπονδιακής αστυνομίας από το Πότσνταμ.

Αυτό, κατά τις αστυνομικές αρχές, θα συμβαίνει ανεξαρτήτως του εάν έχει υποβληθεί νέα αίτηση για τη χορήγηση καθεστώτος διεθνούς προστασίας στη Γερμανία.

Η έμφαση των ελέγχων θα δίνεται συχνότερα στα εσωτερικά σύνορα των γερμανικών κρατιδίων, λαμβανομένων υπόψη των οδών που χρησιμοποιούνται για την παράνομη μετανάστευση, ανέφερε η γερμανική αστυνομία. Τυχαίοι έλεγχοι θα διεξάγονται πάντως σε όλα τα γερμανικά σύνορα, ξεκαθάρισε εκπρόσωπός της.

Την Πέμπτη έγιναν έλεγχοι στα σύνορα Γερμανίας-Πολωνίας, στην πόλη Γκέρλιτς του κρατιδίου της Σαξονίας.

Ο κρατιδιακός υπουργός Εσωτερικών της Σαξονίας Ρόλαντ Βέλερ χαιρέτισε το μέτρο. «Η ασφάλεια ξεκινάει σε όλα τα σύνορα, όχι μόνο στα σύνορα με την Αυστρία. Αυτό ήταν ένα από τα αιτήματά μας προς την ομοσπονδιακή κυβέρνηση», είπε.

Για να υπάρχουν εγγυήσεις για την ασφάλεια και την ελευθερία της κίνησης, οι αρχές πρέπει να γνωρίζουν ποιος μπαίνει στη χώρα, πρόσθεσε ο Βέλερ.