Skip to main content

Η Γιάννα Αγγελοπούλου πρώτη επίτιμη πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας-Ισραήλ

Η πρόεδρος της «Ελλάδα 2021», που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, είναι το πρώτο πρόσωπο που λαμβάνει αυτήν την τιμή από την ίδρυση του συνδέσμου το 1965.

Σε επίτιμη πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ αναγορεύτηκε η πρόεδρος της Επιτροπής «Ελλάδα 2021», Γιάννα Αγγελοπούλου - Δασκαλάκη, σε εκδήλωση που οργάνωσε η Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης και ο σύνδεσμος για τα 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης του 1821 στο Εβραϊκό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Η κ. Αγγελοπούλου είναι το πρώτο πρόσωπο που λαμβάνει αυτήν την τιμή από την ίδρυση του συνδέσμου το 1965.



Την πρόεδρο της επιτροπής "Ελλάδα 2021" υποδέχτηκε ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας και του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, Δαυίδ Σαλτιέλ και η πρόεδρος του συνδέσμου, Γιάννα Παναγοπούλου, ενώ στην εκδήλωση παρέστησαν ο πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα, Γιόσι Αμράνι, οι βουλευτές της ΝΔ Κώστας Γκιουλέκας, Θόδωρος Καράογλου και Σάββας Αναστασιάδης, η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, ο πρόεδρος του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Νικόλας Μπακατσέλος και ο πρόεδρος του Μουσείου Ολοκαυτώματος Ελλάδας, Γιάννης Μπουτάρης.



Σε δηλώσεις της μετά την τελετή η κ. Αγγελοπούλου ανέφερε ότι η αναγόρευση είναι γι' αυτήν μεγάλη τιμή. «Δήλωσα ότι θα κάνω τα πάντα για να βοηθήσω από την πλευρά μου. Η αλήθεια είναι ότι εδώ στη Θεσσαλονίκη χρόνια πριν ευτύχησε δημιούργησε και μεγαλούργησε  η εβραϊκή κοινότητα», τόνισε. Η κ. Αγγελοπούλου αναφέρθηκε και στο Μουσείο  Ολοκαυτώματος που θα δημιουργηθεί στην πόλη, το οποίο, όπως είπε, θα θυμίζει σε μικρούς και μεγάλους το απαράδεκτο έγκλημα που συντελέστηκε λόγω διαφορετικής θρησκείας ή φυλής. «Ιδιαίτερα φέτος, που γιορτάζουμε τα 200 χρόνια από τότε που η Ελλάδα διεκδίκησε την ελευθερία της οι δύο λαοί θυμίζουμε ότι έχουν περάσει από την κόλαση της ιστορίας, αλλά είναι εδώ, είναι θαλεροί, είναι εξωστρεφείς και αυτό είναι το ζητούμενο», κατέληξε η κ. Αγγελοπούλου.



Η κ. Παναγοπούλου χαρακτήρισε ιδιαίτερη τιμή για τη Θεσσαλονίκη την αναγόρευση της Γιάννας Αγγελοπούλου, επισημαίνοντας ότι είναι το καταλληλοτερο πρόσωπο να είναι η πρώτη επίτιμη πρόεδρος του Συνδέσμου "γιατί είναι η πρέσβειρα του καλύτερου εαυτού μας, της καλύτερης εκδοχής μας".



"Θεωρώ ότι η τοποθέτηση αυτή στον σύνδεσμο φιλίας Ελλάδας - Ισραήλ θα φέρει πολύ πιο κοντά της δύο χώρες, σήμερα που οι σχέσεις είναι πραγματικά πάρα πολύ καλές. Έχουμε ανάγκη από την κ. Δασκαλάκη, γιατί θεωρούμε ότι μπορεί να δημιουργήσει ένα ρεύμα ακόμα μεγαλύτερο των Εβραίων που έφυγαν και πήγαν στο Ισραήλ, να έρθουν να επισκεφτούν αυτήν την πόλη, τη γενέτειρά τους. Νομίζω ότι καλύτερο πρέσβη δεν θα είχαμε", ανέφερε ο πρόεδρος της Ισραηλιτική Κοινότητας Θεσσαλονίκης.