Skip to main content

Η Γιουνάιτεντ δίνει ποσό «μαμούθ» στη Γιούβε για Πογκμπά

Έχει έρθει σε συμφωνία με τον Γάλλο διεθνή μέσο, ενώ προσφέρει το αστρονομικό ποσό των 120 εκατ. ευρώ στη Γιουβέντους για να συναινέσει

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ετοιμάζεται να ταρακουνήσει τη μετεγγραφική αγορά του καλοκαιριού ετοιμάζοντας πρόταση δεκάδων εκατομμυρίων, για να ντύσει με τη φανέλα της τον Πολ Πογκμπά. Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της Αγγλίας και της Ιταλίας, η ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο έχει έρθει σε συμφωνία με τον Γάλλο διεθνή μέσο, ενώ προσφέρει το αστρονομικό ποσό των 120 εκατ. ευρώ στη Γιουβέντους για να συναινέσει στην ολοκλήρωση της ακριβότερης μετεγγραφής στην ιστορία του παγκοσμίου ποδοσφαίρου.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, για τον 23χρονο διεθνή Γάλλο μέσο, η πρόταση της Γιουνάιτεντ είναι 300.000 ευρώ την εβδομάδα, 1.2 εκατ. το μήνα ή διαφορετικά 14.4 εκατ. ευρώ ετησίως. Η μεταγραφή αυτή αναμένεται να αποτελέσει τη μεγαλύτερη, που έγινε ποτέ στην ιστορία του αθλήματος, ξεπερνώντας αυτή του Γκάρεθ Μπέιλ από την Τότεναμ στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η Γιουνάιτεντ λοιπόν προσφέρει 120 εκατ. ευρώ στη Γιουβέντους για τις υπηρεσίες του παίκτη, ενώ άλλα 25.000.000 ευρώ θα πάρει ο ατζέντης του, Μίνο Ραϊόλα, σαν μπόνους, εάν κλείσει τη μεταγραφή, ανεβάζοντας το ποσό στα 145 εκατ. ευρώ!

Παράλληλα, με τον Πογκμπά συμφώνησαν σε πενταετές συμβόλαιο με απολαβές τριπλάσιες από αυτές που παίρνει αυτή τη στιγμή στη Γιουβέντους. Ο Πογκμπά αναμένεται να είναι η τρίτη μεταγραφή της διάσημης αγγλικής ομάδας, μετά τους Ιμπραϊμοβιτς και Μιχταριάν. Η ανακοίνωση της μεταγραφής αναμένεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα, μετά την ολοκλήρωση του Euro 2016. O Γάλλος σταρ, ο οποίος εντυπωσιάζει τα δύο τελευταία χρόνια και μάλιστα ανακηρύχθηκε καλύτερος νέος παίκτης στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, άφησε την Χάβρη για να ενσωματωθεί στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2009, με το προπονητικό τιμ της αγγλικής ομάδας να εκφράζεται με πολύ καλά λόγια για την αξία του.

Η διοίκηση το 2012 επιδίωξε να κρατήσει τον 19χρονο τότε, ο οποίος, όμως, απέρριψε την πρόταση που του έγινε για νέο συμβόλαιο, προκειμένου να ενσωματωθεί στο δυναμικό της Γιουβέντους. Πραγματοποίησε μόλις επτά εμφανίσεις με τους «κόκκινους διάβολους» το 2012, οπότε ο ταλαντούχος μέσος το καλοκαίρι του ίδιου χρόνου πήρε την απόφαση να φύγει για την Ιταλία, προκειμένου να αναζητήσει θέση βασικού. Τώρα επιστρέφει στο «Ολντ Τράφορντ» με την ακριβότερη μεταγραφή όλων των εποχών.