Skip to main content

Η γκρίνια δημάρχων στον Πλεύρη για τα κρούσματα και η... οργή για το «Τρίτσης»

Το αίτημα των δημάρχων της Θεσσαλονίκης για την επιδημιολογική εικόνα, η χρηματοδότηση για το πάρκο Παύλου Μελά και η γκρίνια για το «Αντ. Τρίτσης»

-Μαθαίνω ορισμένοι δήμαρχοι γκρίνιαζαν στον νέο υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, όμως εκείνος έδειξε ετοιμότητα και έδωσε απαντήσεις άμεσα και με στοιχεία ανά δήμο. Εκεί που δεν μπορούσε να δώσει απάντηση ήταν στο αίτημά τους (εδώ και ένα χρόνο...) να παίρνουν μια πιο αναλυτική εικόνα των κρουσμάτων σε κάθε δήμο (ανά περιοχή) ώστε να βλέπουν τα clusters του κορωνοϊού και να μπορούν να προτείνουν εστιασμένες παρεμβάσεις. Είναι ίσως το μόνο ζήτημα για το οποίο ο κ. Πλεύρης επικαλέστηκε ότι είναι νέος στο υπουργείο, δεν το ήξερε και δεσμεύτηκε να το δει. Όσο για το τριήμερο της 26ης – 28ης Οκτωβρίου, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, το είπε ξεκάθαρα: Ποιο τριήμερο θα μας φταίει στη Θεσσαλονίκη, όταν αυτή την εποχή δεν τηρείται κανένα μέτρο, οι μάσκες σπανίως φοριούνται, οι εκδηλώσεις (γάμοι, βαφτίσια, πάρτι, γιορτές) είναι στο φόρτε τους και το ίδιο και ο συνωστισμός... «Το τριήμερο είναι πολύ μακριά. Να δούμε τι κάνουμε τώρα», είπε ο κ. Ζέρβας.

-Τη Δευτέρα πέφτουν οι υπογραφές στη σύμβαση για να αρχίσουν οι πρώτες παρεμβάσεις στο πρώην στρατόπεδο Παύλου Μελά, ώστε να μετατραπεί σε λίγα χρόνια σε μητροπολιτικό πάρκο. Το 2023 αυτές οι πρώτες –αλλά εξαιρετικά σημαντικές- παρεμβάσεις θα ολοκληρωθούν, καθώς χρηματοδοτούνται από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, το οποίο ολοκληρώνεται το 2023 με το κλείσιμο της Προγραμματικής Περιόδου. Από τα 10 εκατ. ευρώ που είχε δεσμευτεί να δώσει ο Απόστολος Τζιτζικώστας, τελικά τα διπλασίασε, με αποτέλεσμα οι παρεμβάσεις που θα αρχίσουν άμεσα να αφήσουν ένα σχετικά ολοκληρωμένο αποτέλεσμα και έναν χώρο όπως τον σχεδίασαν οι μελετητές και όπως τον περιμένει όλη η δυτική Θεσσαλονίκη. Τώρα για την ολοκλήρωση του σχεδιασμού νεότερα δεν υπάρχουν, καθώς πέραν της Περιφέρειας που έβαλε βαθιά το χέρι στην τσέπη δεν ακούγεται και κανένας άλλος φορέας να προθυμοποιείται να δώσει το χρήμα που απαιτείται...

-Η μουρμούρα έγινε γκρίνια και η γκρίνια σε λίγο καιρό θα γίνει οργή. Αυτό το περιβόητο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» για την Αυτοδιοίκηση έχει κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα και δεν τρέχει; Όποιον δήμαρχο της Θεσσαλονίκης συναντήσεις, όπου σταθεί κι όπου βρεθεί, για τους πόρους του Αντώνης Τρίτσης που όλο έρχονται και κανένας δεν τους βλέπει μιλάει. Δεν έχουν κι άδικο οι άνθρωποι. Περιμένουν πώς και πώς να υλοποιήσουν έργα που χρηματοδοτούνται (υποθετικά) από το συγκεκριμένο πρόγραμμα, αλλά ευρώ δεν βλέπουν. Δήμος της Θεσσαλονίκης δέσμευσε στο πρόγραμμα έργα εκατομμυρίων ευρώ και μέχρι τώρα έχουν ενταχθεί ήσσονος σημασίας παρεμβάσεις συνολικού ποσού στο ένα εκατοστό του προϋπολογισμού των έργων. Με αυτούς τους ρυθμούς ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, θα έχει θέμα...

-Πρώτα ο δήμαρχος Νεάπολης – Συκεών, Σίμος Δανιηλίδης, και μετά ο δήμαρχος Βόλβης, Διαμαντής Λιάμας, έχασαν αμφότεροι τον πατέρα τους. Παρά το προχωρημένο της ηλικίας η απώλεια του πατέρα για έναν γιο δεν ξεπερνιέται. Τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας.