Skip to main content

Οι εξελίξεις στη Χειμάρρα και οι προεκλογικές χοντράδες στην Κύπρο

Η σύνδεση του Ράμα με εγκληματικές ομάδες, οι εξελίξεις στη Χειμάρρα, η προεκλογική περιόδος στην Κύπρο και οι απειλές του ΝΑΤΟ στην Τουρκία.

Πόσο αδικήσαμε τον Ερντογάν δεν λέγεται. Βλέπει την Ευρώπη σε μαύρα χάλια, θέλει να την βοηθήσει, αλλά η Ευρώπη ούτε που να τον ακούσει, ούτε να δοκιμάσει την μαγική ιατρική συνταγή που προτείνει:

Είπε ο Ερντογάν: «Εκεί όπου θα καταλήξει μια Ευρώπη δίχως την Τουρκία είναι η μοναξιά, η απελπισία και οι εσωτερικές συγκρούσεις. Αυτοί ακόμη και αν δεν θέλουν να το βλέπουν, η ιατρική συνταγή για τα χρονίζοντα θέματά τους είναι η Τουρκία ως πλήρες μέλος».

Οι Αλβανοί βουλευτές της αντιπολίτευσης κρατούσαν μικρά πλακάτ στο κοινοβούλιο, με συνθήματα που έγραφαν «Όχι στο Έγκλημα», «Όχι στα ναρκωτικά», «Κυβέρνηση των ναρκωτικών». Παρόμοια συνθήματα ρίχτηκαν στους δρόμους των Τιράνων, αλλά και κάτω από τις πόρτες των καταστημάτων και των σπιτιών, όπου ο Ράμα κατηγορείται για τη διεφθαρμένη κυβέρνησή του και ό,τι σχετίζεται με εγκληματικές ομάδες.

Ο Ράμα, όπως και όλοι οι διεφθαρμένοι, αλλά και οι ανίκανοι ηγέτες, πιστεύουν ότι το αστέρι που τους προώθησε θα τους φωτίζει πάντα, και συνεχίζουν την ίδια τακτική, παρόλα τα μηνύματα που παίρνουν για να συνέλθουν. Δεν καταλαβαίνουν, ότι "ρόδα είναι και γυρίζει". Έμαθαν μόνο, ότι "και οι έσχατοι έσονται πρώτοι". Όχι και ότι και οι πρώτοι γίνονται έσχατοι.

"Παγώνουν" οι κατεδαφίσεις ακινήτων ομογενών στην Χειμάρρα, με απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου Αυλώνος, έπειτα από ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν κάτοικοι της περιοχής, έως το τέλος τουλάχιστον του χρόνου και μέχρι να εκδικαστούν οι προσφυγές των Ελλήνων κατοίκων στη δικαιοσύνη. Πρόκειται για θετική εξέλιξη, ώστε να έχουν χρόνο οι διωκόμενοι να προετοιμάσουν τις νομικές απαντήσεις τους.

Καλή είναι και για το ελληνικό ΥΠΕΞ η αναβολή για να αντιληφθεί μέχρι τότε πως οι γλυκανάλατες διαμαρτυρίες μέσω ανακοινώσεων δεν είναι το κατάλληλο μέσο συμμόρφωσης σε εγκληματικά στοιχεία, όπως είναι οι νυν κυβερνώντες της γείτονος, σύμφωνα με τα όσα διαπιστώνει, πλην της αλβανικής αντιπολίτευσης, και η αμερικανική και ιταλική δικαιοσύνη.

Τράπεζα λέμε τον πάγκο που τρώμε. Γιατί λέμε και το χρηματοπιστωτικό σύστημα Τράπεζα; Επειδή στην αρχαία Ελλάδα [με την οποία δεν έχουμε καμιά σχέση λέει η Αριστερά, απλά μας έδωσαν οι ξένοι αυθαίρετα το όνομα Έλληνες] ο αργυραμοιβός είχε τα νομίσματα σε έναν πάγκο "τετράποδα" [τρίποδας, με τρία πόδια / τετράπους - τετράποδας, με τέσσερα πόδια].

Στους "Θεογνώστου Κανόνες", έκδ. Χάρβαρντ, διαβάζουμε: «Απλοίν μεν το πέζα, ο δηλοί τον πόδα, και τα εξ αυτού συνεθέντα, αργυρόπεζα, τετράπεζα, τράπεζα». Αυτά, για να μη παραβλέψει ο Καλλισθένης και το εκπαιδευτικό του έργο [ανηψιός του Αριστοτέλη ήταν άλλωστε].

Άρχισαν οι χοντράδες στην προεκλογική περίοδο της Κύπρου. Ο επικοινωνιολόγος του ΔΗΣΥ, Παναγιώτης Σαλαφόρης σχολιάζει την εμφάνιση της Χαραλαμπίδου, η οποία είναι βουλευτής του ΑΚΕΛ, γράφοντας: «Έτσι πρέπει να γίνονται οι δηλώσεις, με λεοπαρδαλέ, βυζί έξω και στραβό σασί». Κι έγινε ο χαμός. Άιντε, και καλή αρχή.

Κορυφαίος αξιωματούχος του ΝΑΤΟ δήλωσε, ότι η Τουρκία θα αντιμετωπίσει "συνέπειες" αν αγοράσει τους ρωσικούς S-400. Πότε επιτέλους θα τις δούμε αυτές τις συνέπειες; Καθυστερείτε… Κάν’τε πιο γρήγορα.