Skip to main content

Η ικανοποίηση των Αλβανών για τη συμφωνία και οι απειλές του Κοτζιά

Η προπαγάνδα της ΠΓΔΜ που εκφράστηκε από δημοσιογράφο της ΕΡΤ και η διαγραφή της «πατρίδας» από τους λόγους του Κώστα Σημίτη.

Η φράση του Μίκη Θεοδωράκη θα ακολουθεί τον Τσίπρα στην μετέπειτα ζωή του: «Για πρώτη φορά, κάποιοι που θέλουν να ονομάζονται αριστεροί, υποχωρούν υπερασπιζόμενοι το προσωπικό τους συμφέρον. Συμπαρασύροντας έτσι σ’ αυτόν τον κατήφορο την Ελλάδα και τον Ελληνικό Λαό».

Απίστευτη αθλιότητα, αλλά συνηθισμένη στον κόσμο του "ηθικού πλεονεκτήματος", να ταυτίζουν την ενδοτικότητα Τσίπρα με την πολιτική του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Πότε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης παρέδωσε την μακεδονική εθνότητα και γλώσσα στους Σλάβους των Σκοπίων;

Δημοσιογράφος σε εκπομπή της ΕΡΤ αμφισβήτησε ότι η γλώσσα που μίλαγε ο Μέγας Αλέξανδρος ήταν Ελληνικά, ισχυρίστηκε ότι οι Έλληνες αντιμετώπιζαν τον Μέγα Αλέξανδρο ως κατακτητή που τους υποδούλωσε, απόψεις που εάν ανατρέξουμε στην προπαγάνδα της ΠΓΔΜ θα δούμε ότι είναι ακριβώς ίδιες. Προς τι λοιπόν η έκπληξη για την ικανοποίηση των αιτημάτων των Σλάβων των Σκοπίων από τους Τσίπρα-Κοτζιά;

Ενθουσιασμένοι οι Αλβανοί με την επιτυχία των Σλάβων των Σκοπίων να τους αναγνωρίσουμε ως Μακεδόνες. Ο πρωθυπουργός της χώρας, Έντι Ράμα, χαρακτηρίζει τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών "προοδευτικούς ηγέτες" που έγραψαν σήμερα την ιστορία. Απευθυνόμενος στους πρωταγωνιστές της συμφωνίας, γράφει: «Σήμερα τα Βαλκάνια είναι ένα καλύτερο μέρος χάρη σε εσάς».

Πράγματι, μόνον προοδευτικοί ηγέτες μπορούσαν να ικανοποιήσουν τον πόθο των Σλάβων, που ντρέπονται ότι είναι Σλάβοι, και βαπτίστηκαν τώρα Μακεδόνες. Αποδεικνύεται τελικά ότι αναθέτουν στην Αριστερά την βρόμικη δουλειά. Κατάλληλη και πρόθυμη.

Το αλβανικό πλοίο που περιπολεί στο Αιγαίο, σε συνεργασία με τις τουρκικές και τις ελληνικές ακτοφυλακές, έχουν διασώσει μια βάρκα με 36 άτομα. Οι παράνομοι μετανάστες που απέπλευσαν από τις τουρκικές ακτές παραδόθηκαν στην Ελληνική Ακτοφυλακή και οδηγήθηκαν στη νήσο Χίο για τις περαιτέρω διαδικασίες, ανακοινώνουν οι αλβανικές Υπηρεσίες.

Ερώτηση: Αφού συνεργάστηκαν και με την τουρκική Ακτοφυλακή, γιατί δεν επεστράφησαν οι μετανάστες στις τουρκικές ακτές; Αν η διάσωσή τους έγινε σε ελληνικά νερά, πού κολλάει η τουρκική Ακτοφυλακή; [Τελικά, όλοι μας δουλεύουν, ενώ παριστάνουμε τον έξυπνο].

Απειλεί τον λαό ο Κοτζιάς: «Πριν πάω διακοπές θα έχω λύσει και τις εκκρεμότητες με την Αλβανία». Ποιος μας έχει ματιάσει; Δεν υπάρχει τρόπος να κλειδώσουμε κάπου Κοτζιά και Τσίπρα;

Πάντως, δόθηκε η ευκαιρία στον Τσίπρα, ως διάδοχο του ΚΚΕ εσωτερικού, να ξεπληρώσει την υποχρέωση -και τα άγνωστα πολιτικά γραμμάτια- στους Σκοπιανούς που φιλοξένησαν το γραφείο του ΚΚΕ Εσωτερικού, μέχρι το 1974, οπότε νομιμοποιήθηκε από τον Κωνσταντίνο Καραμανλή. Το ΚΚΕ εσωτερικού διατηρούσε τη διεθνή του έδρα στα Σκόπια υπό την προστασία του Τίτο και των Μυστικών Υπηρεσιών των Σκοπίων.

Έγραψα προ ημερών, ότι οι Αριστεροί διεθνιστές αποφεύγουν όπως ο διάβολος το λιβάνι, τους όρους "πατρίδα" και ιδιαίτερα "έθνος". Κάποιοι το αμφισβήτησαν. Ας δώσω λοιπόν ένα στοιχείο.

Σε εκπομπή στα "Παραπολιτικά", ο δημοσιογράφος Ανδρέας Μαζαράκης, αποκάλυψε στον συνομιλητή του π. υφυπ. Κ. Κιλτίδη, ότι ήταν λογογράφος του Κ. Σημίτη. Και με έκπληξη διαπίστωνε ότι στα κείμενά του όταν έγραφε την λέξη "πατρίδα" αυτή… διαγραφόταν, και φυσικά δεν εκφερόταν. Ο δε Σημίτης δεν είχε δηλώσει κομμουνιστής, όπως τα μεγαλοστελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.