Skip to main content

Η Οικολογία-Αλληλεγγύη ζητά δια ζώσης συνεδρίαση δημοτικού συμβουλίου

Η παράταξη του δήμου Θεσσαλονίκης ζητά δια ζώσης συνεδρίαση στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο και δυνατότητα διαδικτυακής προβολής στους πολίτες.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη γίνει δια ζώσης η συνεδρίαση του σημερινού δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης υποστηρίζει η παράταξη «Οικολογία – Αλληλεγγύη».

«Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης, που υιοθέτησε με μεγάλη καθυστέρηση την πρότασή μας να γίνει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με τηλεδιάσκεψη, τώρα οφείλει να επανέλθει στη δια ζώσης συνεδρίαση», αναφέρει χαρακτηριστικά ο δημοτικός σύμβουλος Μιχάλης Τρεμόπουλος. Και προσθέτει: «Η αίθουσα συνεδριάσεων χωράει 150 άτομα και, αν αποκλειστεί η είσοδος για άλλους, η συνεδρίαση μπορεί να γίνει με την απαραίτητη απόσταση μεταξύ των δημοτικών συμβούλων. Οι πολίτες έχουν δικαίωμα να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση μέσω της TV 100 ή έστω μέσω των social media».

Η «Οικολογία – Αλληλεγγύη» είχε ασκήσει κριτική στη διαδικασία της «απρόσωπης "δια περιφοράς" ψηφοφορίας, χωρίς δυνατότητα διαλόγου και συνδιαμόρφωσης με τους δημοτικούς συμβούλους, που είχε επιλέξει η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης» επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση. Η παράταξη των οικολόγων υποστήριξε ότι αυτή η διαδικασία «δεν έχει καμιά σχέση με τη δημοκρατία ούτε με τη συνταγματική αρχή της δημοσιότητας της συνεδρίασης» και είχε ζητήσει «έγκαιρα τηλεδιάσκεψη, την οποία ήδη είχαν υιοθετήσει δεκάδες άλλοι δήμοι της χώρας, με ταυτόχρονη προβολή της και στη Δημοτική τηλεόραση TV 100».

Η διοίκηση του δήμου Θεσσαλονίκης αποδέχτηκε την τηλεδιάσκεψη και είχε πει ότι θα εξετάσει την πρόταση για προβολή της και στην TV 100 αλλά στη συνέχεια πρόβαλε τεχνικά ζητήματα, σημειώνει η δημοτική παράταξη, καταλήγοντας πως «οφείλει, όμως, να εξασφαλίσει τουλάχιστον τη δυνατότητα παρακολούθησης της συνεδρίασης από τους πολίτες με το σύστημα Webex, αναμεταδίδοντάς την στο youtube και στο facebook».