Skip to main content

Η οικονομία της Βόρειας Ελλάδας μετά την πανδημία στην έντυπη Voria.gr

Η μεγαλύτερη ηλεκτρονική εφημερίδα στη Βόρεια Ελλάδα τυπώνεται ξανά στο χαρτί και διανέμεται εντελώς δωρεάν σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης

Η Voria.gr γίνεται για μία ακόμη φορά έντυπη και κυκλοφορεί σε επιλεγμένα σημεία της Θεσσαλονίκης, με πλούσια θεματολογία επικεντρωμένη στις προκλήσεις τις οποίες καλείται να αντιμετωπίσει η οικονομία της Βόρειας Ελλάδας μετά την πανδημία που έχει αφήσει βαρύ αποτύπωμα σε όλο τον κόσμο.

 Το μέλλον είναι αυτή τη στιγμή άδηλο αλλά οι αισιόδοξοι πιστεύουν ότι -αν εξαιρέσουμε τις ανθρώπινες απώλειες που δεν αντικαθίστανται- η επόμενη ημέρα θα είναι καλύτερη. Σίγουρα πιο ενδιαφέρουσα. Σήμερα όποιος στοιχειωδώς παρακολουθεί τις διεθνείς και εγχώριες οικονομικές εξελίξεις, τις αναλύσεις των δεδομένων, τις ιστορικές προσεγγίσεις και τις προβλέψεις ειδημόνων πέριξ των πάσης φύσεως αγορών, αλλά και τις θέσεις μάχιμων επιχειρηματιών αντιλαμβάνεται πλήρως πως η η επόμενη μέρα των οικονομιών μικρή σχέση θα έχει με ό,τι υπήρχε την προηγούμενη.

Ειδικά στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία 30 χρόνια –περισσότερο από το 2010 και μετά- ολόκληροι κλάδοι της παραγωγής ξεκληρίστηκαν, περιοχές ερήμωσαν και ολόφωτοι εμπορικοί δρόμοι σκοτείνιασαν. Μετά τον κορωνοϊό οι δυνάμεις που θα αναδειχθούν θα έχουν σχέση με ό,τι σε γενικές γραμμές περιγράφουμε με τις έννοιες της ψηφιακότητας και της 4ης βιομηχανικής επανάστασης. Ανεξαρτήτως κλάδου και μεγέθους.

Η έντυπη Voria περιλαμβάνει ρεπορτάζ, θέματα και συνεντεύξεις για αυτές ακριβώς τις προκλήσεις. Στην έντυπη μορφή της Voria.gr μπορείτε να διαβάσετε, μεταξύ άλλων, τις θέσεις που εκφράζουν επιχειρηματίες, ακαδημαϊκοί, τεχνοκράτες και πολιτικά πρόσωπα, να ενημερωθείτε για το πλούσιο έργο της ερευνητικής κοινότητας της πόλης, για τις μεγάλες επενδύσεις που γίνονται ή έχουν δρομολογηθεί στις υποδομές της, για την καταλυτική επίδραση του e-commerce, για το πώς διαμορφώνεται το τοπίο στην αγορά ακινήτων και στον τουρισμό εν μέσω της πανδημίας, για όλες τις σημαντικές αναπλάσεις που μεταμορφώνουν τη Θεσσαλονίκη.

Η έντυπη έκδοση της Voria.gr θα διανέμεται εντελώς δωρεάν σε κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης. Διαβάστε όλη την εφημερίδα, σε μορφή pdf, ΕΔΩ