Skip to main content

Η Ιλιντένσκα Μακεντόνιγια και τα βιβλία ιστορίας που δεν άνοιξαν ποτέ

Με δημιουργική ασάφεια μάς ενημερώνουν για το Σκοπιανό, κυρίως για να αποκρυβεί και η σαλαμοποίηση του ζητήματος. Ποιος δεν περίμενε κωλοτούμπες...

Όλο και χειρότερα τα μηνύματα. Απ' ό,τι φαίνεται το όνομα, το οποίο θα συζήτησαν Τσίπρας και Ζάεφ, είναι το "Ιλιντένσκα Μακεντόνιγια" (Μακεδονία του Ίλιντεν), όπως δημοσίευσαν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, υποστηρίζοντας, ότι την πρόταση που έκαναν τα Σκόπια η ελληνική πλευρά την αντιμετωπίζει θετικά.

Οι Έλληνες κατά το δελτίο ταυτότητας, πολιτικοί και διπλωμάτες, που δέχθηκαν να γίνει και η παραμικρή συζήτηση επ’ αυτής της ανθελληνικής ονομασίας, ή διάβασαν την ιστορία από τα βιβλία της Βουλγαρίας, ή στο μάθημα ιστορίας έκαναν καταλήψεις και δεν άνοιξαν ποτέ βιβλίο [Δεν έχει σημασία ο τρόπος που αποφοίτησαν ή πήραν πτυχίο στα ΑΕΙ. Ας τολμούσαν οι καθηγητές να μη το δώσουν. Υπήρχαν και τότε ρουβίκωνες].

Με δημιουργική ασάφεια μάς ενημερώνουν για το Σκοπιανό, κυρίως για να αποκρυβεί και η σαλαμοποίηση του ζητήματος, παρόλο που αρχικά η κυβέρνηση είχε απορρίψει το ενδεχόμενο. [Έ, καλά τώρα… Ποιος δεν περίμενε κωλοτούμπες και σ’ αυτό το ζήτημα].

Απορία: Γιατί η συνάντηση Τσίπρα-Ζάεφ έγινε χωρίς την παρουσία των υπουργών Εξωτερικών των δύο χωρών; Τι μπορεί να συζήτησαν μόνον οι δυο τους, χωρίς να το μάθουν και οι ΥΠΕΞ τους;

Είδες Τριαντάφυλλε, δεν είμαστε μόνον εμείς που στηρίζουμε τον Μαδούρο, κι αφήνουμε τον πρεσβευτή ης Βενεζουέλας στην Αθήνα να μας βρίζει ανεμπόδιστος. Εκτός από τον Τσίπρα και τον Παππά, είναι και οι άλλοι δημοκράτες, ο Ερντογάν με τον Τσαβούσογλου στο πλευρό του Μαδούρο.

Αυξάνονται, Τριαντάφυλλε, οι υποστηρικτές του μεγάλου επαναστάτη της Βενεζουέλας, και όπου νάναι θα έρθει μαζί μας και ο Κιμ της Βόρειας Κορέας. Θα τον τσακίσουμε τον καπιταλισμό. Το πνεύμα του Στάλιν μας καθοδηγεί.

Διέρρευσε, ότι κατά τις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα συμφωνήθηκε η αναλογία σε σχέση με τις αποχωρήσεις να διαμορφωθεί στο 1:1, μία πρόσληψη για κάθε μία αποχώρηση, ενώ μέχρι τώρα υποτίθεται ότι ήταν 1:3. Αυτό δεν ενοχλεί καθόλου τον ΣΥΡΙΖΑ. Κάνει όσες προσλήψεις θέλει μέσω των ΔΕΚΟ, με ίδρυση αχρείαστων Επιτροπών, μέσω των εκατοντάδων επίσης αχρείαστων και ζημιογόνων Οργανισμών.

Ούτε που ζητούν άδεια - μάς θεωρούν βιλαέτι. Το κόμμα CHP, του οποίου ο πρόεδρος Κιλιτσντάρογλου μιλά για νησιά "κατεχόμενα από την Ελλάδα" τα οποία θα "ανακτήσουν" μόλις έρθουν στην εξουσία, έρχεται για προεκλογική συγκέντρωση στην Ελλάδα!

Καθορίστηκε και το πρόγραμμα των συγκεντρώσεων του προεδρικού υποψηφίου του CHP, του Μουχαρρέμ Ιντζέ. Ανακοινώθηκε (!) ότι θα μιλήσει και στην Κομοτηνή, την οποία φυσικά αναφέρει ως Gumulcine. Σε πολλές δυτικές χώρες, απαγορεύτηκαν οι εκλογικές συγκεντρώσεις της Τουρκίας. Εμείς θα το ανεχθούμε; Κύριε Κοτζιά, σας ζήτησαν την άδεια και την δώσατε, ή -το ακόμη χειρότερο- ούτε καν καταδέχθηκαν να σας ενημερώσουν;

Δείτε πόσο ανεξάρτητες οι αδύναμες χώρες. Αλβανικό δημοσίευμα αναφέρει ότι οι Αμερικανοί… αποφάσισαν εντός ενός μηνός να γίνει πρωθυπουργός η Γενικός Εισαγγελέας της Αλβανίας Άρτα Μάρκου με αυστηρή μονοετή θητεία, ως "Κυβέρνηση Αντιμαφίας", με δύο εισαγγελείς της Μάρκου, ο ένας στη θέση του υπουργείου Εσωτερικών και ο άλλος στη Δικαιοσύνη.

Η νέα κυβέρνηση θα επιδιώξει την καταπολέμηση του οργανωμένου εγκλήματος και σκοπός της θα είναι η σύλληψη των μελών της μαφίας και η δήμευση όλων των περιουσιών τους και την υλοποίηση μεταρρύθμισης που θα εγγυάται την ελευθερία της ψήφου. [Αυτά αποφάσισαν οι Αμερικανοί για μια… ανεξάρτητη χώρα].