Skip to main content

Με πεντάρα ολοκλήρωσε τη σεζόν η πρωταθλήτρια Ίντερ (vid)

Έχοντας ήδη πανηγυρίσει με την ψυχή της, η Ίντερ έκοψε και τυπικά πρώτη το νήμα, μετατρέποντας την τελευταία αγωνιστική σε πάρτι.

Η Ίντερ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα σε μία ονειρεμένη για αυτήν σεζόν, διαλύοντας 5-0 την Ουντινέζε στο "Μεάτσα" και δίνοντας το σύνθημα για την έναρξη της φιέστας και της απονομής του τροπαίου της πρωταθλήτριας στους νερατζούρι.

Το σκουντέτο κατακτήθηκε μαθηματικά στις 2 Μαΐου (με το 1-1 στο Σασουόλο - Αταλάντα) και έξι ημέρες αργότερα οι φίλοι της Ίντερ έκαναν την πρώτη φιέστα στο πλαίσιο του εντός έδρας αγώνα με την Σαμπντόρια (νίκη με 5-1 για τους νερατζούρι), όμως όλα τα παραπάνω ήταν απλά το πρελούδιο για το πραγματικό πάρτι, την απόλυτη γιορτή, που στήθηκε το απόγευμα της Κυριακής (23/5) στο "Τζουζέπε Μεάτσα".

Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε υποδέχτηκε την Ουντινέζε για την 38η και τελευταία αγωνιστική της φετινής Serie A και φρόντισε να ανταμείψει και με το παραπάνω τους 1.000 φίλους της που βρέθηκαν στις εξέδρες και στους 4.500 που πήραν θέση σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο έξω από το ιστορικό γήπεδο του Μιλάνου, καθώς συνέτριψε με 5-1 τους φριουλάνι.

Οι Γιανγκ, Έρικσεν, Μαρτίνες (πέναλτι), Πέρισιτς και Λουκακού ήταν οι πέντε διαφορετικοί σκόρερ για τους νερατζούρι απέναντι στην Ουντινέζε που βρήκε απλά το γκολ της τιμής με τον Περέιρα, με το φινάλε του αγώνα να βρίσκει τον Αντόνιο Κόντε και τους παίκτες του να γίνονται ένα κουβάρι και να πανηγυρίζουν μπροστά στον κόσμο τους, αρχίζοντας ουσιαστικά την αντίστροφη μέτρηση για την απονομή του τροπαίου της πρωταθλήτριας, 19ου στην ιστορία της Ίντερ και πρώτου μετά το 2010.

ΙΝΤΕΡ: Χαντάνοβιτς (46' Παντέλι), Ντ'Αμπρόζιο, Ρανόκια, Μπαστόνι, Χακίμι (57' Πέρισιτς), Βεσίνο, Σένσι (39' Έρικσεν), Γκαλιαρντίνι, Γιανγκ, Μαρτίνες (57'[ Λουκακού), Πιναμόντι (65' Σάντσες)

ΟΥΝΤΙΝΕΖΕ: Μούσο (88' Γκασπαρίνι), Μπεκάο, Μπονιφάτσι, Σαμίρ, Μολίνα, Ντε Πάουλ (69' Μακενγκό), Γουάλας (88' Παλούμπο), Λάρσεν, Ζέγκελααρ (59' Φορεστιέρι), Περέιρα, Οκάκα (59' Γιορέντε)

Πηγή/φωτογραφία: sport24.gr