Skip to main content

Οι ΗΠΑ αναγνώρισαν επίσημα την πΓΔΜ ως Βόρεια Μακεδονία

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι ένα ορόσημο έμπνευσης για το μέλλον των Βαλκανίων, τόνισε η σύμβουλος πολιτικών υποθέσεων της αμερικανικής πρεσβείας

Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν από χθες την πΓΔΜ ως Βόρεια Μακεδονία, όπως είπε η σύμβουλος πολιτικών υποθέσεων της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, Έιμι Κάρλον, μιλώντας στο Thessaloniki Regional Forum.

«Χθες έλαβα το σχετικό σήμα από την αμερικανική κυβέρνηση και είμαι ενθουσιασμένη. Θέλω να συγχαρώ τις κυβερνήσεις των δύο χωρών για το θάρρος και το όραμά τους για ένα κοινό μέλλον όχι μόνο της Ελλάδας και της Βόρειας Μακεδονίας, αλλά όλων των βαλκανικών χωρών», δήλωσε η κ. Κάρλον.

Η ίδια είπε πως η Συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί ένα ορόσημο έμπνευσης για το μέλλον της περιοχής, για τη σταθερότητα, την ασφάλεια και την ευημερία. «Οι ΗΠΑ θα βοηθήσουν στο να “προχωρήσει” η Συμφωνία ομαλά και να εκπαιδευτούν οι πολίτες των δύο χωρών για τα οφέλη της», σημείωσε.

Σχετικό tweet ανάρτησε χθες η αμερικανική πρεσβεία της γειτονικής χώρας, όπως αναφέρει: «Σήμερα (σ.σ. χθες Παρασκευή), η αμερικανική κυβέρνηση έλαβε επίσημη ενημέρωση για την αλλαγή του ονόματος της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Αναλόγως, θα ξεκινήσουμε άμεσα να χρησιμοποιούμε το νέο τροποποιημένο όνομα και θα αρχίσουμε τη διαδικασία της αλλαγής αναφορών σε ιστοτόπους, επίσημα έγγραφα και αλλού».